{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ženstvenost umotana najlon kesama, čepovima, kartonima...

F
24.7.2013. u 16:46
0
18
Ženstvenost umotana najlon kesama, čepovima, kartonima...
0
Spojiti ekologiju i visoku modu nije lako. Ipak u okviru projekta "Waste is Taste" mladi dizajneri rade upravo to.
Tako se visoka moda stvara od neuobičajenih materijala poput najlon kesa, kartona, čepova od boca i drugih otpadnih materijala.

Menadžerica i voditeljica projekta "Waste is Taste" Jasminka Hadžimehmedović kaže da ova radionica modnog dizajna ima za cilj da promoviše važnost reciklaže radi očuvanja prirodnog okoliša i uspostavi saradnju mladih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera i njihovih kolega iz regije koji će kroz svoje oblikovno stvaralaštvo nerazgradivom otpadnom materijalu dati novu upotrebnu vrijednost.

Nakon prošlogodišnjeg pilot projekta i velikog odaziva, radionica će ove godine trajati sedam dana, a održat će se u Društvu za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ.

Učesnici radionice će biti mladi profesionalci, ali i apsolventi Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu (produkt dizajn) i Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda.

Event se ove godine odvija u saradnji sa Udruženjem umjetnika Bellarte koji je dijelom i organizator.

"Dizajneri će koristiti predmete koji inače završavaju u smeću, kao što su najlon kese, plastične boce i njihovi čepovi, stara ambalaža kao i drugi nekonvencionalni materijali", navodi Hadžimehmedović.

Na ovoj radionici specijalni gost bit će produkt dizajner i profesor Akademije likovnih umjetnosti Salih Teskeredžić.

Radovi nastali u sklopu radionice bit će predstavljeni na modnom performansu baletnih umjetnica Udruženja umjetnika Bellarte .

Modni performans će se održati u Multimedijalnom centru "Han" u Počitelju 31. augusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: