Zbog upitne reklame
1.5k

Zara u Sarajevu pusta: Influenserica snimila stanje u trgovini brenda nakon poziva na bojkot

N. O.
Foto: Shutterstock/Screenshot
Foto: Shutterstock/Screenshot
Video influenserice Ajne Spahić iz sarajevske Zare privukao je tri miliona pregleda u tri dana, a prikazuje potpuno praznu trgovinu.
Nakon kontroverzne Zarine reklame u kojoj su mnogi prepoznali ismijavanje stradanja u Gazi, pozivi na bojkot brenda preplavili su društvene mreže, a čini se da su uspjeli i u Sarajevu.

Naime, na profilu Ajne Spahić na Instagramu može se naći video koji je u tri dana prikupio tri miliona pregleda, a prikazuje stanje trgovine spomenutog brenda.

Ajna je ušla u radnju koja je bila potpuno prazna te je dok je pokazivala stanje kazala: "Dozvolite mi da vam pokažem Zaru u Bosni i Hercegovini, jako sam ponosna".

Uz video je napisala: "Zara u Sarajevu je prazna! Bosanci su stvarno rekli ne".

Pored poziva na bojkot na društvenim mrežama su kružili snimci protesta u radnjama brenda širom svijeta, a dok su neki pisali grafite po zidobima drugi su se pojavljivali u trgovinama noseći tradicionalne palestinske marame te s vrećama u rukama koje podsjećaju na leševe.

Podsjetimo, odmah po objavi kontroverzne fotografije izazvale su izrazito negativnu reakciju, a nakon niza prozivki korisnika društvenih mreža širom svijeta Zara je uklonila fotografije sa svojih profila. Međutim, mnogi su složni da ovaj njihov postupak ne mijenja činjenice te se poziva na bojkot brenda.