Moda i ljepota
210

U Sarajevu predstavljen novi Bvlgarijev parfem - Goldea

Sponzorirani članak
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U BBI Centru u Sarajevu, u Parfumeriji Plaza, 23. oktobra ove godine održala se promocija novog Bvlgari parfema - Goldea.

Novi parfem kuće Bvlgari, Goldea, inspirisan je zlatom i svjetlošću. Ime označava "boginju zlata" (engl. gold + lat. dea). Goldea predstavlja početak nove kolekcije, više od 10 godina nakon što je započeta posljednja kolekcija Omnia.

Inspiracija cijelog tima kreatora mirisa je bio drevni Egipat, zlato, sunce i Kleopatra. Priču o novom mirisu donijela je na najbolji način i solistica Opere narodnog pozorišta u Sarajevu, Aida Čorbadžić.

Kompozicija je orijentalno – cvjetna, odvažna i naglašeno mošusna, a kreirao ju je Alberto Morillas. Započinje notama kristalnog mošusa, cvijeta narandže, maline i bergamota. Srce uključuje zlatni mošus, ylang-ylang i jasmin. U bazi su smješteni akordi baršunastog mošusa, ambera, pačulija i egipatskog papirusa.

Lice reklame koju su snimili Mert Alas i Marcus Piggott je manekenka Isabeli Fontana.Miris je dostupan u okrugloj zlatnoj bočici kao 25, 50 i 90 ml Eau de Parfum.