Od papuča do mokasina
256

U potrazi ste za novim parom obuće? U Planici pronađite komade koji su u trendu ovog proljeća i ljeta

Papuče na petu su ove godine izuzetno popularna obuća
Papuče na petu su ove godine izuzetno popularna obuća
Da li ste spremni da uskočite u najnovije modele cipela i sandala? Mi definitivno jesmo. Topliji dani su konačno pred nama, a u Planika trgovinama možete pronaći idealan par obuće za sebe ili vama dragu osobu te odvažno koračati u ostatku ljetne sezone koja je pred nama.

Ove sezone očekuje vas pregršt hitova sa modne scene, koji donose najrazličitije boje i oblike. Modne sedmice su završene i donijele su nove hitove, posljednje trendove i iznimno zanimljiva rješenja u vidu obuće, ali i modnih dodataka, koji će dominirati svjetskim metropolama ove sezone.

Torbe su neizostavan model svakog outfita i treba im se posvetiti posebna pažnja pri odabiru. Iako znamo da su cipele ženin najbolji prijatelj, mislimo da je sasvim uredu da žena ima nekoliko najboljih prijatelja, koji se druže i slažu. Ovu sezonu obilježit će kolekcije brendova: Aldo, Ecco, Hugo, Boss, Karl Lagerfeld, Tamaris, Replay Nine West...

Cjelokupnu ponudu potražite na web shopu www.planika.ba.

Boja lavande kao hit ovog proljeća

Mexx sandale na petu i Boss salonke u boji lavande
Mexx sandale na petu i Boss salonke u boji lavande

Mješavinom crvene i plave, ljubičasta je sekundarna boja, što znači da predstavlja ravnotežu dvije primarne boje. Pored asocijacije na luksuz i kraljevstvo, ljubičasta boja je također simbolika kreativnosti i mašte, te je mnogi povezuju sa duhovnošću i tajanstvenošću. Pastelne nijanse se smatraju umirujućim. Boja lavande je ove sezone potpuni hit i pretenduje da ostane na tom tronu i iduće sezone.

Sandale na petu

Aldo i Karl Lagerfeld sandale na petu
Aldo i Karl Lagerfeld sandale na petu

Sandale na petu se svake sezone vraćaju u svojim prepoznatljvim oblicima. Ovo proljeće nas očekuje čitava lepeza novih boja, svjetlucavih ukrasa i brendiranih detalja. Ovakvi modeli su uvijek savršen izbor za vaše koktel evente i ljetne kombinacije, koje ostavljaju dojam smjelosti i energije.

White sneakers obsession

Muške ECCO patike
Muške ECCO patike

Opsesija bijelim patikama nikada ne prestaje. Uvijek nam trebaju i svake sezone se vraćaju u drugim oblicima, ali i unatoč tome i dalje su prepoznatljive i smjele. Pronađite svoje, unikatne, bijele patike.

Papuče

Karl Lagerfeld i Ecco Cozmo papuče
Karl Lagerfeld i Ecco Cozmo papuče

Neizostavan element svakog ljeta su, pogađate, papuče. One su uvijek prisutne, simbolišu toplo vrijeme, opuštanje i uživanje u vremenu koje dolazi. Ove sezone se pojavljuju sa divnim izradama, kopčama, i simbolima brendova. Neka vaša stopala uživaju u toplom vremenu i papučama, koje im prijaju.

Trend koji nikada ne prestaje - mokasine

Salamander i Sebago mokasine
Salamander i Sebago mokasine

Ove sezone, nezaobilazne mokasine, odišu elegancijom i udobnošću. Veliki come back najavljuje i Sebago, u prepoznatljivom ruhu. Poznate italijanske cipele nekih prošlih vremena, kojih se sjećamo sa sjetom i radošću, ponovo su tu. Ovo proljeće nam stižu u žutoj, plavoj, narandžastoj i mnogim drugim bojama. Spoj komfora i estetskog izraza, kombinovan u Sebago cipelama.

Torbe

Nine West i Aldo torba
Nine West i Aldo torba

Male torbe su apsolutni IN u svijetu mode i simbolišu sezonu proljeće/ljeto 2023, izdvajajući se po svojim oblicima, printovima i detaljima. Dolaze s kaiševima, privjescima, a za one s minimalističkim stilom, izabrali smo torbe koje će se uklopiti u njihove odjevne kombinacije.

Dopustite sebi proljetno/ljetnu zabavu, kreirajte kombinacije i zabavite se. Posjetite vaše najbliže Planika, Salamander, Peko i ECCO trgovine i budite i ovog proljeća najzapaženiji.

"You can wear anything, as long as you put a nice pair of shoes with it"- Taylor Momsen.

Više o modelima iz nove sezone, kao i zanimljivim člancima i korisnim informacijama, pronađite na društvenim mrežama Planike: Instagram i Facebook.

Be #planikainspired