Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako ja znam poenta marame je da se ne eksponiras, ne privlacis poglede itd. Sta onda ove rade na naslovnici najcitanijeg casopisa??
Nije marama razlog da se povučeš u brda i izoluješ od svijeta, nego jedna od obaveznih stvari za ženu muslimanku koja može biti i pilot, astronaut, sportista, voditelj i sve ono što joj vjerom nije zabranjeno. Jedno je biti puna predrasuda, a drugo malo prošetati po normalnom svijetu (čitaj zapadu) i vidjeti šta rade uspješne pokrivene muslimanke.
@NormalnaOsoba96 Poenta marame je pokazati cednost, u jednom kulturoloskom obliku je oblik pokazivanja zauzetosti. Ideja da se ne eksponiraju i ne privlace paznju nije opravdana jer bi u tom slucaju zene na visokim pozicijama i
Vouge Arabia? I šta inače bude na naslovnici? Gole Francuskinje?
Sto nece i kod nas dodji naredba ko u nekim islamskim zeljama da moras imat vise žena 😂😂😂😂😂😂😂😂😂sta ima veze neka ih hajde mozda bi se covjek i smirio kuci😂😂😂😂
Živi i pusti druge da žive.
Zamotavanje je tradicija i kultura nema nikakve veze sa religijom.Zamotavanje je starije od svi monoteistickih religija.
izgledaju ko casne sestre,jedina razlika je sto casne sestre ne peru fekalije nakon nuzde nego zapale svijecu eto ko biva manje grijeha!
Ženu čini plemenitom upravo njen stid i pristojnost. Same dimije nekad u bližoj istoriji su davale ljepotu i ponos jedne žene i gornji dio uvijek bez dekoltea, kosa nekad pokrivena nekad ne ali odiše pristojnošću, čistoćom i ljepotom. Danas što više pokaže to se kao više cijeni a cilj je upravo poniženje žene kao seksualnog elementa za muškarce sa novcem. Porodica ide u drugi plan pod izgovorom modernosti i karijere. To je istinski nazadak.
Dodati jos jednu vaku i tamam 4 zene .. 😁😁😁
Aaa oooojj buleee dzeee su ti dimijeeeeee U CETNIKA OKO REDENIKAAAAA iiiijaaaa
Bulo*
Kod nas na Palama se te "zene sa hidzabom" zovu BULE
prvi put na naslovnici voguea ali na naslovnicama drugih casopisa to je normalna pojava
Kako mrzim ove iskrivljene vjesti, kada ti mediji zele prezentovati nesto sto uopste ne odgovara istini.Pokusavaju da prikazu Somalike kao cedne i fine,nosenje hidzaba kao garant cednosti i citoce.Znaci nase zene koje ne nose hidzab ne mogu biti fine i cedne. Tradicije koje oni bastine nikada nece biti dio evropskog civilaziskog miljea.
Ja se kontam sto arapski Vogue nije na arapskom. Da je bh izdanje bilo bi na bosansko-srpsko-hrvatskom :D
Nose hidzab, a poziraju za Voguea!!!!! Može li i za Playboy?
jest al Vogue Arabia. Kad osvane izdanje za dansku, francusku pricat cemo. hajd sad zdrao
Koja glupost, postavlja se pitanje zasto sluzi onda hidzab, valjda je jedina svrha da nisi upadljiv, ljudi misle to je ono vjerski bez neke svrhe, sve ima razlog za sto je to tako.