Moda i ljepota
218

Svečano otvoren New Fashion Concept Sarajevo

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U Panorama sali hotela Hollywood svečano je otvoren New Fashion Concept Sarajevo.

Svi posjetitelji su imali priliku posjetiti showroom prodajnog karaktera u kojem su mogli pronaći odjevne predmete, nakit i modne dodatke, a sve pod motom "made in BiH". Mladi bh. modni dizajneri su po prvi put imali priliku svoje kreacije, pored revijalnog dijela, ponuditi i na prodaju.

Revijalni dio je otvorio brend Magic Knot iza kojeg stoji nevjerovatno talentovana mlada dizajnerica nakita izrađenog makrame tehnikom, Dinka Kahrić. Magic Knot je nakit u koji je utkano dosta truda, pažnje i ljubavi, a koji je savršen poklon za vaše najdraže. Magic Knot je predstavio kolekciju nakita koji svojom originalnošću i raznolikošću motiva sigurno upotpunjava svaki ljetni outfit. Hamsha Jewellery je predstavila kolekciju nakita za svaku priliku, a unikatnim dizajnom je ponudila savršen izbor nakita u ovom periodu kada maturantice užurbano pripremaju kombinacije za najznačajniji dan koji obilježava kraj jedne školske ere.

Dizajnerica Senida Šepo, pod brendom Princess Stuff, je premijerno predstavila svoj rad široj javnosti. Kolekcija na kojoj je mjesecima vrijedno radila upravo za New Fashion Concept Sarajevo, nastala je kao rezultat vrijednih ruku Princess Stuff tima, a pod motom "handmade is heartmade". Senidina kolekcija odiše mladenačkim duhom i street style look-om koji će svakako biti prepoznat od strane mlađih pripadnica ženskog spola u Sarajevu, a i šire. Vrijedne ruke make up artista Adija Hasića su doprinijele da kolekcija Princess Stuff izgleda magično na sceni u hotelu Hollywood.

Iako najavljena kao glavna revija večeri, revija La Boutique Hill's je pomjerena za ponedjeljak u 17 sati na istom mjestu. Popularne Hill's-ice su pripremile pravi spektakl za sve posjetioce, i odabrale svečane haljine i vjenčanice koje kvalitetom i nevjerovatnom izradom zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Za predivan izgled modela New Fashion Concept Sarajevo, pobrinula se Akademija ljepote Rijalda, čiji tim čine Amina Kozadra i Emina Berhamović.