Moda i ljepota
75

New Fashion Concept Sarajevo - novi modni događaj u BiH

Klix.ba
New Fashion Concept Sarajevo je potpuno novi modni događaj u BiH, koji organizuju Udruženje Bosland i Akademija modne kulture.

Desetog maja u Hotelu Hollywood priredit će showroom, koji će biti otvorenod 10 do 20 sati, dok revijalni dio počinje u 17 sati revijom brenda Magic Knot, nastavlja se revijom brenda Princess Stuff by Senida Šepo u 18sati i završava glavnom revijom večeri - La Boutique Hill's.

U ponedjeljak na istom mjestu pored cjelodnevnog showrooma prodajnog karaktera, u 17 sati počinje pravi mali umjetnički performans - umjetnost u modi modne dizajnerice Dragice Gudeljević, koja će predstaviti rezime svog dugogodišnjeg rada, a potom i VIP showroom zatvorenog karaktera za odabrane zvanice.

Business Centar Unitic 12. maja bit će mjesto održavanja urbanog programa sa street look i chic&wearable kolekcijama. Od 12 do 14 sati bit će postavljena izložba radova mladog i talentovanog modnog dizajnera iz Banje Luke Marka Fehera, potom slijedi revijalni program u 14 sati revijama Magic Knot, Myst nakita, Princess Stuff by Senida Šepo, Umin ormar by Belma Lizde-Kurt, S&M design, a u 18 se zatvara revijalni program kolekcijom LC Waikiki za najmlađe.

Za posljednji dan New Fashion Concept Sarajevo, 17. maja u Hotelu Bristol ostavljena je "haute couture" tj. visoka moda. Pored domaćeg dizajnera koji dizajnira kolekcije visoke mode Istoka Bratića, a koji će ujedno i otvoriti revijalni dio s početkom u 14 sati, doveli su talentovane dizajnere iz regiona - Mariju Stanković, Marka Marosiuka i Milicu Tričković, koji će prvi put u BiH predstaviti svoje kolekcije, već viđene na beogradskom i Serbia Fashion Weeku u Novom Sadu.