Kolekcija iz 1993.
17

Slavna manekenka otkrila da još uvijek nosi 30 godina stare farmerke

L. R.
Claudia Schiffer (Foto: EPA)
Claudia Schiffer (Foto: EPA)
Slavna manekenka Claudia Schiffer nedavno se u jednom intervjuu prisjetila kako još uvijek nosi farmerke koje je nosila 1993. godine na modnoj reviji brenda Chanel.

Naime, u intervjuu za The Guardian, Schiffer se prisjećala trenutaka kada je radila sa poznatim modnim dizajnerom Karlom Lagerfeldom, kojem će biti odana počast na nadolazećoj Met Gali 2023. godine.

“Iako su farmerke danas uobičajene u visokoj modi, tada su bile tako nove. Karl Lagerfeld pretvorio je ono što je bio osnovni odjevni predmet u luksuzni odjevni predmet koristeći prekrasnu tkaninu i prepoznatljive isprepletene 'CC' dugmiće", objasnila je Schifffer.

Claudia Schiffer (Foto: Twitter)
Claudia Schiffer (Foto: Twitter)

Iako su njene hlače s vremenom izblijedjile, ona navodi da nisu bile potrebne nikakve popravke u gotovo 30 godina otkako ih je prvi put nosila na pisti. Navela je i da joj danas jednako dobro pristaju.

Ova 52-godišnja manekenka sada dizajnira svoje vlastite farmerke s brendom Frame, a 2020. godine navela je da farmerke nose važnu ulogu u njenom modnom svijetu zato što ih povezuje upravo s dizajnerom Lagerfeldom, ali i zbog toga što su uključivale njen proboj na modnu scenu 1989. godine.