"Beloved" kolekcija
4

Sedam poznatih u novoj kampanji Guccija: Od Harrya Stylesa do Serene Williams

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Italijanska modna kuća Gucci ove godine slavi 100 godina postojanja, a ovaj jubilej su odlučili proslaviti lansiranjem kampanje za "Beloved" liniju torbi, za koju su angažovali brojne poznate ličnosti među kojima se ističu Harry Styles, Serena Williams i Diane Keaton.

Pored mnoštva sadržaja koje će brend lansirati do kraja 2021. godine u cilju proslave stogodišnjice postojanja, Gucci je objavio teaser nove kampanje za liniju "Beloved" u kojoj će se pojaviti sedam poznatih osoba.

Kako bi najavili kampanju za novu kolekciju koja stiže 22. aprila, modni brend je za magazin Elle podijelio slike na kojima se mogu prepoznati brojna poznata lica koja su dio najnovijeg projekta.

Pjevač Harry Styles, teniserka Serena Williams, voditelj James Corden te glumice Awkwafina, Sienna Miller, Diane Keaton i Dakota Johnson pojavit će se u "Beloved" kampanji, što je najavljeno i na zvaničnom Instagram profilu italijanskog brenda.

Portrete zvijezda za kampanju je snimio poznati fotograf i reditelj Harmony Korine, koji često sarađuje s kreativnim direktorom modne kuće Alessandrom Micheleom.

Kolekcija "Gucci Beloved" sadržavat će četiri kultna stila: "Jackie 1961", "Horsebit 1955", "Dionysus" i "Marmont".