Tajna savršenog izgleda
10

Savjeti bh. dizajnerica za novogodišnju noć: Manje je više, ne pretjerujte sa šljokicama

Piše: Selma H.
Svi na dočeku Nove godine želimo izgledati najbolje što možemo. Nakon što ste odlučili gdje ćete proslaviti ovaj praznik, morate obratiti pažnju i na okruženje u kojem ćete slaviti te se raspitati postoji li neki dress code.

Hana Sirćo, Adela Hodžić i Emina Husedžinović Ibrahimović savjetuju kako se trebate obući za Novu godinu kako biste impresionirali sve u vašem okruženju.

"Crna mala haljina uvijek upali, dobar kombinezon ili odijelo. Uživajte u novogodišnjoj noći i nastojte se obući primjereno mjestu gdje je proslava. Uvijek je bolje izabrati maksimu 'manje je više', ne pretjerujte sa ukrašavanjem i šljokicama", kazala je Emina Husedžinović Ibrahimović.

Foto: Mateyaneira
Foto: Mateyaneira

Bh. dizajnerica Hana Sirćo savjetuje da budete unikatni i za ovu priliku odaberete odijelo te da je najljepša stvar koju možete nositi samopouzdanje.

"Svileno odijelo ili jumpsuit, neočekivana kombinacija koja će odudarati od haljina klasičnih krojeva (body-con šljokičaste haljine ). Što se tiče obuće odaberite platforme ili block heels. Pored toga što ćete izgledati super, bit će vam i udobnije te ćete moći čitavu noć provesti uživajući", kazala je Hana i dodala da izaberete samo jedan detalj koji će se istaći na vama.

"Često vidim da žene odaberu upečatljiv nakit, svjetlucavu haljinu i svjetlucavi make up. Zapatite, to je previše. Ono što bi najbolje izgledalo je odabrati jedan upečatljiv komad koji ćete nositi npr. nakit koji možete spariti uz svileno odijelo", dodala je Sirćo.

Ako su vaš izbor šljokice, onda svakako izaberite neki upečatljiv odjevni komad, haljinu neobičnog dizajna ili kombinezon.

"Ono što još možete odjenuti za Novu godinu su duge svečane haljine ili pak upečatljiva suknja koja ide uz sve, jer će iznijeti bilo koju kombinaciju, a možete je lako upariti i izgledati fenomenalno. Također, možete izabrati i neki upečatljiv top koji možete kombinirati čak i uz jeans", ističe Hana.

Foto: Balmain
Foto: Balmain

Savjetuje da svoj izgled upotpunite statement torbom uz bilo koju odjevnu kombinaciju.

Modna dizajnerica Adela Hodžić kazala je da je za novogodišnju noć pravilo da pravila nema.

"Već nekoliko godina smo svjedoci da istovremeno vlada mnogo trendova i da svako za sebe pronalazi onaj u kojem se najbolje osjeća. Naravno, tu su sezonski trendovi poput šljokica, kao i metalic i glitter materijali. Pliš kao najzastupljeniji materijal proslogodišnje sezone je i dalje aktuelan, tako da će novogodišnja noć izgledati potpuno glamurozno gdje god je slavili", savjetuje Adela.

Foto: Adela Hodžić
Foto: Adela Hodžić

To naravno ne znači da su drugi materijali demode i da ćete pogriješiti ako odaberete nešto drugačije, poput sakoa.

"Što se tiče krojeva, i za muškarce i za žene sakoi su uvijek nepogrešiv izbor, bilo da ih nosite kao dio odijela, casual kombinacije ili kao sako-haljinu, dobar sako svaku kombinaciju podigne na viši nivo. Visoki struk, bilo da su suknje ili pantalone u pitanju, je svakako in, haljine od kratkih do dugih, izrezi na haljinama, naramenice, žuta boja, animal print te traperice koje su se kao trend vratile u svijet mode", kazala je Adela i dodala kako je Nova godina prilika da zablistamo u nečemu što mozda inače ne bismo obukli.

Foto: Mateyaneira
Foto: Mateyaneira

Adela savjetuje da za novogodišnju noć ne oblačite ništa u čemu se ne osjećate dobro.

"Treba se držati jedne stvari, a to je da se ne pretjeruje. Pod tim mislim na apsolutno sve, od uzoraka, boja, krojeva koji ne idu jedan s drugim i dodataka s kojima djevojke veoma često pretjeraju bez osjećaja kada trebaju stati s nadodavanjem stvari na već odabranu kombinaciju", rekla je Adela.

Foto: Zara
Foto: Zara

Adela je dodala i da će minimalistička i svedena kombinacija uvijek bolje i efektnije izgledati nego bilo šta što mislimo da će nas istaći u masi, jer smo dodali i previše detalja koji prelaze granice dobrog ukusa.