Moda i ljepota
2

Sanda Gutić iz Brčkog je nova Miss BiH

Piše: N. J.
(Foto: Klix.ba)
Titulu nove najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini ponijela je Sanda Gutić iz Brčkog koja je pobijedila na večerašnjem finalnom izboru Miss BiH za Miss svijeta, održanom u Dječijem pozorištu RS u Banjoj Luci. Ona će predstavljati našu zemlju na takmičenju za Miss svijeta 28. septembra u Indoneziji.

Krunu novoj missici predala je prošlogodišnja Miss BiH Fikreta Husić iz Brčkog. Titula prve pratilje pripala je Husneti Tupković iz Tuzle, dok je druga pratilja Jelena Stevanović iz Doboja.

Miss fotogeničnosti je Jovana Ninković iz Banje Luke, Miss šarma Ljiljana Krulj iz Doboja, a Miss televotinga Selma Omerović iz Maglaja.

U finalni izbor ušlo je 25 takmičarki koje su posljednje pripreme pred finale imale u sunčanoj Makarskoj, a potom i na planini Kozari.

Finalistkinje su na Kozari boravile tri posljednja dana uoči izbora, gdje su do detalja usavršavale koreografiju. Ipak, kao i svaki put dosad najviše pažnje djevojke su privukle kada su se na sceni pojavile u kupaćim kostimima.

Na prethodno održanim predfinalnim izborima titulu Miss Federacije BiH ponijela je Husneta Tupković iz Tuzle, dok je za Miss Republike Srpske izabrana Ljiljana Krulj iz Doboja.