Moda i ljepota
0

Prve fotografije Jeana Paula Gaultiera za Lindex kampanju

Klix.ba
Lindex u saradnji s kultnim dizajnerom Jean Paul Gaultier za jesen predstavlja kolekciju koja interpretira dizajnerske kodove i potpise. Upravo su objavljene prve tri fotografije kampanje, s motivima kultnog Gaultierovog modela Karen Elson.

"Kolekcija predstavlja mali Gaultierov ormar, s mojim tipičnim oznakama ali predstavljen na potpuno novi način. Tu su klasične mornarske pruge, kao i slike, pojedini komadi su u kombinaciji sa tatoo printom koji je inače meni omiljeni", kaže Gaultier.

Jean Paul Gaultier za Lindex kolekciju obuhvata žensko, dječije i donje rublje, kao i modne dodatke. Osim printa, kolekciju odlikuju raskošni detalji kao što su patent zatvarači i klasični oblici konusa koji se vežu uz jednu i jedinstvenu Madonnu.

"Izrada kolekcije poput ove je izazov, ali vrlo pozitivan. To mi omogućava da vidim druge ljude s kojima inače ne radim, a također mi omogućava da pravim odjeću na razini cijena koje su svima pristupačne", kaže Gaultier.

Već dvanaest godina Lindex sudjeluje u borbi protiv raka dojke, te će i ove godine 10% od prodaje Jean Paul Gaultier za Lindex kolekcije biti donirano za istraživanje protiv raka dojke.

Jean Paul Gaultier za Lindex kolekcija će od 20. oktobra biti dostupna u odabranim Lindex prodavnicama.