Moda i ljepota
98

Kolekcija Jean Paul Gaultier za Lindex predstavljena u Importanne centru

Klix.ba
Kolekcija koju je slavni francuski haute couture and pret-a-porter kreator Jean Paul Gaultier dizajnirao za švedsku modnu kuću Lindex predstavljena je sinoć u Importanne Centru. Kolekcija je predstavljena mini modnom revijom, koja je oduševila sve prisutne.

Predstavljena kolekcija ima tri glavne teme, to jest inspiracije, sa ustaljenim motivima ovog prestižnog dizajnera, prikazanim u novom svjetlu. To su: tatoo-print grafika u kombinaciji sa prepoznatljivim konusnim oblikom, aplicirana na meš platno i svilenkaste materijale u liniji veša; klasične mornarske pruge kombinovane sa pletenim zimskim artiklima i aksesoarima; i dio kolekcije koji sadrži detalje poput rokerskih zipova i zavodljivih krojeva koji prate liniju tijela.

Limitirani broj komada ženske linije, linije za djecu te donjeg rublja i modnih dodataka ekskluzivno je dostupan samo u Importanne centru. Osim što je oduševila ljubitelje mode, kolekcija ima plemenitu namjeru - 10% od prodaje donira se za podršku u borbi protiv raka dojke.

Tradicija Lindexa, obilježavanja mjeseca oktobra, mjeseca svjesnosti protiv raka dojke se nastavlja. Ove godine, Lindex karakteriše dizajnerska ikona Jean Paul Gaultier kao gost dizajner sa jedinstvenom kolekcijom koja je posvećena borbi protiv raka dojke. Kolekcija će biti u prodaji od 20. oktobra u Lindex-ovoj prodavnici u Importanne centru. Na ovaj način se i Lindex svrstava u red društveno odgovornih kompanija koje na ovaj ženama blizak način žele podići svijest za brigu o vlastitom zdravlju. Naglašavamo da će 10% ukupnih prihoda od ove kolekcije Lindex donirati za djelatnosti udruženja Renesansa, udruženja žena oboljelih i liječenih od raka dojke, za mnogobrojne aktivnosti koje uključuju i podizanje svijesti o ovoj problematici", izjavio je Adnan Fisović, PR za LINDEX.