Moda i ljepota
91

Švedski modni brend Lindex otvara svoju šestu prodavnicu u BiH

U četvrtak, 27.11.2014. u 19:00 sati Lindex otvara vrata svjetskoj klasi modnog iskustva na novom prodajnom mjestu u Grand Centru, Ilidža.

Lindex je švedski modni brend koji posluje u 17 zemalja svijeta sa oko 500 prodavnica u kojima nudi ženski i dječiji asortiman kao i žensko donje rublje.

Kao jedan od vodećih evropskih maloprodajnih modnih lanaca, Lindex je svoj ugled i prepoznatljivost stekao prvenstveno zahvaljujući nizu kvalitetnih kolekcija ženske i dječje odjeće, iz kojih se osobito ističu one za moderne i trendi žene.

Jedan od razloga uspjeha kolekcija i velike popularnosti brenda na globalnoj razini nalazi se i u razumijevanju kompleksnih potreba kupaca, što je elegantno pretočeno u skladne i promišljene odjevne kombinacije te besprijekoran skandinavski osjećaj za vrhunsku modu po povoljnim cijenama.

Ovo je šesta Lindex poslovnica u BiH u kojoj posjetioci mogu pronaći posljednje modne trendove po veoma pristupačnim cijenama kao i stalne akcije iz osnovnog asortimana "Kupi 3 plati 2".

Lindexove dječije kolekcije se osim toga odlikuju veoma dobrim kvalitetom i uglavnom su izrađene od organskog pamuka i provjerenih materijala.

Lindex svake godine organizuje gostovanje jednog od poznatih svjetskih dizajnera i svojim kupcima nudi dizajnerske kolekcije po pristupačnim cijenama, a od ukupne prodaje tih kolekcija izdvaja 10 posto u svrhu liječenja karcinoma dojke, čime se odlikuje kao veoma savjesna i društveno-odgovorna kompanija.