Ljepša strana samita G20
0

Prve dame na opuštenoj večeri u Londonu

Sarajevo-x.com
Ako jedete specijalitete Jamie Olivera, a do vas sjede Naomi Campbell i JK Rowling i nemate baš neki osjećaj da ste na političkom skupu, pišu u četvrtak britanski tabloidi koji su ovih dana zaokupljeni 'ljepšim' dijelom samita G20, prvim damama i njihovim gošćama.

U centru medijske pažnje u glavnom gradu Engleske nalazi se svakako prva dama Amerike, Michelle Obama, nova modna ikona. Michelle je uz supruga, a kasnije i na večeri s ostalim ženama, blistala u crnobijeloj haljini jednostavnog ali savršenog kroja. Uz nju najviše pohvala otišlo je supruzi engleskog premijera Sarah Brown koja je, kako Britanci kažu, napokon britanska 'žena od ukusa'.

Na večeri na kojoj su boravile prve dame i specijalne gošće bilo je mnogo veselije nego na večeri učesnika samita jer dok su oni raspravljali o ekonomskoj krizi, dame su uživale u opuštenoj atmosferi, piše Daily Mail.

Pored Michelle i Sarah, večerom je dominirala pojava prelijepe Naomi Campbell, te književnice JK Rowling.

No, ni večera samita G20 nije u potpunosti prošla bez ljepšeg spola. Naime, dvije žene su krasile i službenu večeru samita, Angela Merkel, njemačka kancelarka koja je sjedila do Baracka Obame i liderka Argentine, Christina Kerchner.