Ljepota bez granica
0

Prva pratilja Miss Hrvatske je Nejra Pršić iz Bihaća

Sarajevo-x.com
Titulu prve pratilje Miss Hrvatske na večeras održanom izboru ponijela je osamnaestogodišnja Nejra Pršić, koja je rođena u Rijeci, ali trenutno živi i radi u Bihaću.

Nejra je maturantica Opće gimnazije, a živi u Bihaću gdje radi kao voditeljica muzičke TV-emisije. Rad na televiziji je privukao pa je izrazila želju da nakon srednje škole upiše žurnalistiku.

Manekenstvom se bavi od svoje 14 godine, a 2007. godine bila je pobjednica izbora Miss Teen BiH. Lijepa Nejra može se pohvatili i titulom Izbora za fotomodel BiH, a prošle godine je bila finalistica izbora za Miss BiH.

"Namjeravam se upisati na Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, smjer novinarstvo. Hobi mi je rekreativno bavljenje sportom, prvenstveno trčanje, a zadovoljstvo mi je učestvovati u humanitarnim akcijama i pomagati drugima. Po prirodi sam osoba puna optimizma i samouvjerenosti i kao takva smatram da se upornošću i radom mogu postići veliki rezultati. Moje ambicije su jako velike, očekujem i želim odličan plasman, to jest pobjedu", predstavila se Nejra publici uoči izbora za Miss Hrvatske.