{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Tanja Vujičić: Ljubavi sam uvijek gladna

S
Razgovarao: Nedžad Jamaković/Sarajevo-x.com
17.3.2011. u 20:45
0
0
Tanja Vujičić: Ljubavi sam uvijek gladna
0
Miss BiH za 2008. godinu Tanja Vujičić u razgovoru za Sarajevo-x.com ističe da voli red, rad i disciplinu, te da je ambiciozna i veliki borac koji uvijek teži ka višem. Sve što je dosad ostvarila smatra početkom i velikom pripremom, temeljom za dalja osvajanja.
Gdje danas živiš, jesi li u vezi i čime se baviš?

Godinu nakon proglašenja za najljepšu djevojku Bosne i Hercegovine, tačnije 2009. sam doselila iz Nevesinja u Sarajevo, gdje sam i danas. Poslije gimnazije sam upisala Ekonomski fakultet u Sarajevu i to je bio najveći razlog mog dolaska u ovaj predivni grad. Danas u njemu studiram, radim... Osim školovanja i poslovne obaveze su me dovele u Sarajevo. Smatrala sam da je najbolji izbor glavni grad zemlje čija sam ambasadorica ljepote i koju sam predstavljala u Južnoj Africi, na izboru za Miss Svijeta.

Sarajevo mi je pružilo napredak kako u mom školovanju tako i u karijeri. Moja saradnja sa Direkcijom Miss BiH i modnom agencijom ABC Models se nastavila, tako da sam danas njihov potparol. PR je posao koji mnogo volim, ali također, bavim se marketingom i organizacijom. Vlasnica sam licence izbora Miss Istočne Hercegovine. Međutim, iako sa samo 21 godinom imam bogatu biografiju, preda mnom su još mnogi ciljevi.

A, energiju, koja mi je potrebna za sav uspjeh na poslovnom polju, crpim iz ljubavi. Ljubav je moj motiv i snaga. Nje sam uvijek gladna i bez nje ne mogu. Imam divnu vezu, volim i izuzetno sam voljena!

Otkud strast za manekenstvom?

To je oduvijek bila moja strast. Kao mala djevojčica zamišljala sam preda mnom piste, obuvala mamine štiklice i šetala. Ta ljubav je i do danas sačuvana. Članica sam modne agencije ABC Models i već pune tri godine se aktivno bavim manekenstvom, modelingom. Nijedna revija nije prošla bez mene, a ni sedmice mode u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru. Radila sam i van granica BiH, u Istanbulu. To je predivno iskustvo! Svaki put kada izlazim na pistu radujem se, ushićena sam, presretna i preispunjena! Upravo se pripremam za 26. NIVEA BH Fashion Week, koji će se održati od 2. do 5. aprila ove godine u Sarajevu, a onda i u druga tri već spomenuta grada.

Koliko ti je titula Miss BiH pomogla u životu, karijeri?

Titula Miss BiH mi je mnogo pomogla. Zaslužna je za sav moj dosadašnji uspjeh, ali u kombinaciji sa mojim radom i trudom. To je bio moj san iz djetinjstva... Ne znam ni da li mogu riječima opisati to bogatstvo i tu sreću što sam proglašena za najljepšu djevojku svoje zemlje. Ponosna sam na sebe i uvijek ću biti. To je nešto što će me pratiti cijeli život. Mnoga vrata su mi se otvorila, ostvarila sam toliko kvalitetnih poznanstava i to je nešto što zaista vrijedi.

Međutim, nije poenta da samo kruna zablista na glavi. Treba djevojka blistati! Svojim šarmom, pozitivnom enegrijom, harizmom. Školovati se, ulagati u sebe. Željela sam pokazati koliko ustvari mogu biti kvalitetna i uspješna. Prvo sebi, pa onda i drugima. Ne da budem samo ljepotica sa naslovne strane, nego kompletna ličnost.

Kakva su tvoja iskustva u vezi s takmičenjem za miss BiH, da li bi se opet prijavila, te da li bi preporučila i drugim djevojkama da se prijave na takvo takmičenje?

Moja iskustva su predivna! Kada se osvrnem na prošlost tako rado se sjetim tog perioda, mojih početaka, novih poznanstava, putovanja, druženja. Kroz sve to sam se izgrađivala, jačala, postajala stabilnija ličnost, zrelija. Imam 21 godinu, ali se zaista ne osjećam tako u smislu da mnogo zrelije i ozbiljnije razmišljam nego što je tipično za te godine. Nosim samo divne uspomene sa sobom i preporučila bih svim lijepim, uz to inteligentnim djevojkama, da se prijave na ovakav izbor, jer ih očekuju prelije staze života... Da se opet rodim sve bih isto ponovila.

Smatraš li da djevojke koje postanu miss BiH brzo padaju u zaborav, odnosno da li po tvom mišljenju one trebaju biti više društveno angažovane?

Sve to zavisi od osobe do osobe. Različiti smo, svi imamo drugačije ciljeve. Svako je kovač svoje sreće, odnosno nesreće. Ako djevojka padne u zaborav, onda razlog leži samo u njoj. Svakoj se pruži ista šansa. Pitanje je ko će kako iskoristiti te šanse. Niko vas neće tjerati u dobro ili loše ukoliko vi to ne želite. Sve je do nas. Moj cilj nije bio to, da se okitim lentom i da me više nema. Gledala sam dugoročno... Do danas nisam pala u zaborav, jer se trudim da opstanem, a imam podršku i pomoć svojih saradnika, odnosno Direkcije Miss BiH. Možda neke djevojke ponese trenutak slave i misle da će im sve doći samo po sebi. Treba se ipak vratiti na zemlju, marljivo raditi i djelovati za bolji i veći uspjeh.

Ako se slažeš, nakon ovih "zvaničnih", da pređemo na nešto drukčija pitanja. Koji je tvoj životni moto?

Svakako... Moj životni moto je biti pozitivan u svakom smislu te riječi. Jutra dočekivati, a dane ispraćati sa osmijehom! Biti optimističan, željeti sreću drugima jer dobro se dobrim vraća!

Koja su ti tri prioriteta u životu?

Za mene je zdravlje najbitnije. Dok sam zdrava - imam sve! Ono je osnova za dalje... Zdravlje je bogatstvo. Na drugom mjestu je porodica koju uvijek trebamo čuvati i paziti. Poštovati svoje roditelje, braću i sestre. Lijepo je imati svoj dom, koji je ispunjen istinskom ljubavlju i gdje vas bezobzirno i bezuslovno vole. I naravno školovanje, investiranje u svoje znanje, koje je najbolje oružje i koje vam niko ne može oduzeti.

U kojem bi gradu najviše voljela živjeti?

Još se izgrađujem, mlada sam da bih sada pravila takve planove. Volim biti u pokretu, nikako na jednom mjestu. Ono što je sigurno jeste da ne bih mogla živjeti u tuđini. Volim Sarajevo, Beograd... Vidjet ćemo, zavisi od još dosta faktora. U svakom slučaju, u gradu koji će mi pružiti perspektivu i bolju budućnost.

Imaš li, ili si imala probleme, da se muškarci ustručavaju da ti priđu nakon što si postala miss BiH, ili je bilo suprotno?

U jednom periodu sam osjetila da se mnogi plaše da mi priđu. I bilo je tako, ali bilo je i suprotnih primjera. Prvi su se sigurno plašili uspješnih i lijepih žena, ali sam ipak shvatila da to nisu pravi muškarci. Pravi muškarac, koji je siguran u sebe, zreo i ostvaren i koga privučete sigurno će prići. Krenimo od sebe... Onaj ko je svjestan sebe, svojih kvaliteta sigurno hodi, nema komplekse i osvaja.

Šta je za tebe idealan odmor, koliko zapravo imaš vremena za odmor i uživanje?

Mnogo radim. Želim svoj posao profesionalno obavljati, raditi na pravi način. To iziskuje mnogo truda i odricanja. Ali ipak, nađe se vrijeme i za uživanje. Organizacija je bitna. Idealan odmor... Zvuk morskih talasa, nikoga ne poznajem i nedostupna za svakoga. Možda sa mnom jedna osoba.

Šta je najluđe što si uradila, te što bi uradila, a nisi stigla?

Ne pada mi baš na pamet neka ludost koju sam uradila. Možda mi je najinteresantnije što sam se tukla sa dječacima dok sam bila mala djevojčica. Sa njima sam se igrala fudbala. Ali, ne postoji baš neka ludost koju bih željela uraditi. Sve u granicama.

Možeš li nam otkriti svoje (kratkoročne) planove?

Nakon NIVEA BH Fashion Weeka u četiri grada BiH čekaju me organizacija i marketing za izbor Miss BiH 2011. Na ljeto, vjerovatno angažmani u inostranstvu. Također, u planu je učešće u jednom velikom i bitnom projektu, ali obećavam, bit ćete obaviješteni na vrijeme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: