Pao na 5. mjesto
52

Princ William je donedavno nosio titulu najzgodnijeg ćelavog muškarca, evo ko mu je preoteo

I. B.
Princ William nekad je važio za najzgodnijeg ćelavog muškarca (Foto: EPA-EFE)
Princ William nekad je važio za najzgodnijeg ćelavog muškarca (Foto: EPA-EFE)
Zahvaljujući svom kraljevskom statusu Princ William jedno je od najpoznatijih lica na svijetu, a sve do nedavno nosio je i titulu "najzgodnijeg ćelavog muškarca". Ipak, nekoliko sedmica nakon što je postao princa od Walesa, u ovome ga je prestigao slavni glumac.
Istraživanje je sprovela SEO agencija Reboot, koja je za svoju studiju koristila nekoliko faktora među kojima su Zlatni rez, mišljenje javnosti, neto vrijednost i visina.

Tehniku Zlatnog reza, podsjetimo, koristili su mnogi umjetnici kako bi na svojim djelima, najčešće skulpturama i slikama, postigli ravnotežu i ljepotu.

Tako je nastao i popis 10 slavnih muškaraca, gdje se na prvom mjestu, kao "najzgodniji ćelavi muškarac na svijetu", našao Vin Diesel.

Zvijezda "Brzih i žestokih" dobila je ocjenu 6,46 od 10, dok se bivši prvoplasirani princ William morao zadovoljiti petim mjestom s ocjenom od 6,13.

Ovi muškarci su, prema nauci, najzgodniji
Ovi muškarci su, prema nauci, najzgodniji "ćelavci" na svijetu

Odmah iza Diesela su Stanley Tucci, Shemar Moore, Pitbull, a zatim i Jason Statham, Bruce Willis, Joe Rogan, Dwayne Johnson te Mike Tyson koji ima najmanju ocjenu, odnosno 2,50.

Kompletan popis najzgodnijih ćelavih muškaraca, kao i sve detalje računice, možete pogledati na sljedećem linku.

Inače, koristeći Zlatni rez je i poznati estetski hirurg Julian De Silva izračunao kojih se to deset muškaraca smatraju najljepšim, a prvo mjesto pripalo je glumcu Robertu Pattinsonu, kojeg pamtimo po ulozi u sagi "Sumrak".

Pattinson je, kao muškarac sa najsavršenijim licem, ostvario impresivan rezultat od 92,15 .

Nakon njega uslijedili su Henry Cavill, Bradley Cooper, Brad Pitt, a zatim George Clooney, Hugh Jackman, David Beckham, Idris Elba, Kanye West te Ryan Gosling.