Moda i ljepota
2

Predstavljena nova kopačka Nike Tiempo Legend model iz posebne Nike kolekcije Flooding Pack

Danas je u Sarajevu, u SCC-u u radnji Sport Life, na press konferenciji, kojoj su prisustvovali brojni mediji, predstavljen novi Nike Tiempo Legend VI model iz posebne Nike kolekcije Floodlight pack.

Na konferenciji su se obratili Haris Duljević – fudbaler fudbalskog kluba Sarajevo, koji je govorio o kopačkama koje on nosi, šta mu je bitno kada bira kopačke, te svoje iskustvo sa novim TIEMPO Floodlight Pack modelom, Tarik Trbić – predstavnik FK Sarajevo zadužen za komunikacije, koji je rekao nekoliko rečenica o saradnji FK Sarajevo sa Sport Life-om i brendom Nike, te Enisa Kešo – direktor Sport Life-a, koja se obratila u ime kompanije Sport Life. Moderator press konferencije je bio poznati voditelj i urednik Emir Cocalić.

Osim Tiempo modela u okviru kolekcije Floodlight pack se nalaze i dobro poznati modeli Magista, Mercurial i Hypervenom koji dolaze u novom ruhu. Iz ove kolekcije u Sport Life radnjama možete pronaći Tiempo Legend VI u kombinaciji neonsko zelene i tirkizno plave boje. Prva NIKE Tiempo kopačka se prvi put pojavljuje na svjetskom prvenstvu u Americi, 1994. godine i od tada se veoma često eksperimentiše sa upadljivim nijansama. Već 1996. godine, fudbaler Attila Sekerlioglu se pojavljuje u veoma upadljivim žutim kopačkama. Kopačke u raznim bojama su bile itekako uočljive i primjećene. Od tada se, osim na poboljšanju tehnologije, uporedo radilo i na upečatljivom vizuelnom utisku.

Već 20 godina, Nike-ove Tiempo kopačke su sinonim za kopačke od meke premium kože. Nike Tiempo Legend VI nastavlja tu tradiciju svojim inovativnim načinom obrade, koji treba da obezbijedi izvanrednu kontrolu lopte. Ergonomska postava koja fiksira stopalo igrača, učvršćeni dio na peti, uložak za stopalo od mikrofibera, prošiveni kožni dio na peti, materijal od kengurove kože, jezik pričvršćen vezicama i vodootporno gornjište omogaćavaju stabilnost, lakoću pokreta i najbolju igru na terenu. Legendarni Gerard Piqué i Sergio Ramos će, među ostalima, imati priliku da ovaj model u plavo-zelenoj boji nose na svojim utakmicama, a iskustvo sa ovim novim modelom je imao i prvotimac FK Sarajeva i reprezentativac BiH – Haris Duljević.

Modele možete pronaći u odabranim Sport Life radnjama.