Modni trendovi 2009.
0

Povratak popa i jarkih boja iz 80-ih

Sarajevo-x.com
Modni dizajneri i inovatori su već počeli diktirati trendove za nadolazeću 2009. godinu, pa se tako već zna koje će boje, te koje će cipele i torbice biti apsolutni hit, ali isto tako i koje će slavne ličnosti biti u centru pažnje i koje će se knjige čitati.

Mini suknje i haljine nastavljaju dominaciju na modnim pistama, a pastelne boje i duboki izrezi zamijeniće ovogodišnje košulje s kopčanjem 'do grla'. Geometrijski uzorci i ležerni krojevi biće modni imperativ 2009., već najavljuju iz modnih kuća Gucci, McQueen i Marni.

Torbice koje stižu iz Balenciage krase velike kopče i mašne,s uzrocima zmijske ili krokodilske kože, a zanimljiv detalj je i remen za torbicu u vidu lanca.

Na tržištu nezaobilaznog modnog detalja, sunčanih naočala, ove godine ponovo dominira kompanija Ray Ban s novim modelima koji neodoljivo podsjećaju na 80-e godine prošlog vijeka, dok će cipele i čizme krasiti metalne kopče i platforme, kakve modna kuća Yves Saint Laurent već ima u nadolazećoj kolekciji.

Nakit koji će biti 'in' 2009. izrađen je od zlata (pravog ali i umjetnog), narukvice i ogrlice masivne su i velike, a moderan je također i 'organski' nakit od školjki, korala i drveta.

Što se tiče kose i make upa, u modi će biti istanjeni vrhovi i neuredne frizure, a modni fizeri ističu da u slijedećoj godini 'frizera i nećete trebati', dok će na licu zaživjeti 'pop' boje kao što su jarko roza i narančasta, te plava i zelena.

Ikona stila trebala bi postati Michelle Obama, a Madonna i Jerry Hall i dalje će krasiti plakate modnih kuća Chanel i Louis Vuitton, pišu mediji. U muškom svijetu modne stilove diktiraju rapper Jay-Z i pjevač Kanye West s novim, elegantnim odijelima od tvida.

Hit knjige slijedeće godine, po kritičaru Jonathanu Ruppinu, biće 'Five Stories Of Music And Nightfall' Kazuoa Ishigure, te 'Wife In The North' Judith O'Reilly i prvijenac Penny Smith, 'Coming Up Next'.