Moda i ljepota
0

Počeo Nivea BH Fashion Week, modna kuća Mona predstavila novu kolekciju

Piše: T. S.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ekskluzivni modni brend Mona predstavljanjem svojih novih kreacija otvorio je 30. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, u Domu oružanih snaga. Tokom ovogodišnje sedmice mode bit će predstavljeni radovi najkvalitetnijih aktera naše modne scene i kolekcije najznačajnijih modnih kuća u regiji.

Kreatori najnovije kolekcije Mona nazvane "Color therapy" su Ana Leković, Kristina Gajić, Marina Korać i Ina Plamenac, a novom kolekcijom žele podstaći raspoloženje ljubitelja mode. To si zasigurno uspjeli predstavivši večeras svoje moderne dizajne u Domu oružanih snaga u Sarajevu.

Poznati kozmetički brend Nivea u suradnji s Udruženjem manekena i modnih kreatora BiH i ovog će puta pružiti potpunu podršku mladim dizajnerskim nadama u usponu. Na pisti 30-og jubilarnog Nivea BH Fashion Week Sarajevo svoju autorsku kolekciju narednih dana predstavit će i mladi autori koji su unazad nekoliko sezona osvojili simpatije modne javnosti.

Naravno, posebnu atrakciju sedmice mode predstavljat će revije u okviru kojih će se predstaviti najutjecajniji bh. dizajneri, a posebnu pažnju sigurno će izazvati kreatori koji su karijeru gradili na BH Fashion Week Sarajevo, i stekli afirmaciju i uspjeh kako u našoj zemlji tako i van granica BiH. Među njima su Emina Husedžinović, Stanka Zovko, Edina Osmančević...

Za muški dio publike, treće veče najnoviju kolekciju predstavit će renomirana modna kuća Jeordie’s dok će kolekcija “Kovač & Krojač” modne dizajnerice Amine Hasanbegović pokazati kako se može kombinirati više vrsta materijala.

Podsjetimo, zaštitno lice Nivea BH Fashion Weeka je Jovana Gajić.