Veče bh. modnog dizajna
6

Unikatne kreacije Emine Husedžinović za kraj Nivea BH Fashion Weeka

Klix.ba
Modna dizajnerica Emina Husedžinović Ibrahimović sinoć je svojom novom kolekcijom Alta Fashion svečano zatvorila 30. jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo, jedan od najznačajnijih modnih događaja u državi.

Novu Emininu kolekciju sačinjavale su ekskluzivne večernje toalete i vjenčanice, a aplauzi koji su nagrađivali svaki izlazak manekenki na pistu dokazali su još jednom da je Emina najutjecajnije ime bh. modne scene. Emina je svoju novu kolekciju Alta Fashion posvetila trogodišnjoj kćerci Alti s kojom je na kraju prodefilovala pistom.

Unikatne kreacije namijenjene bh. damama predstavio je na zadnjoj večeri jubilarnog Nivea BH Fashion Wereka i talentovani dizajner Arnel Vučić. Njegovom kolekcijom dominirala je bež boja, a stil koji je predvidio za ovu sezonu je suptilna elegancija.

Edina Osmančević, modna dizajnerica iz Zenice, ponovo je oduševila publiku predstavivši više od 40 modela iz kolekcije Arahna. Kvalitetom dizajna Edina je po ko zna koji put dokazala da je u samom vrhu modne scene BiH.

Priliku da se prvi put predstavi sarajevskog publici sinoć je imala i Amina Hasanbegović, VIP gošća 30. Nivea BH Fashion Weeka. Osmanbegović je kreatorica koja oblači brojne poznate osobe iz Srbije i modna umjetnica koja proizvodi više od 400 unikatnih modela godišnje.

Ona je pokazala kolekciju Blacksmith&Tailor kojom su dominirali unikatni detalji od metala, a gromoglasan aplauz nakon završetka revije dokaz je da organizatori nisu pogriješili u izboru specijalnog gosta ovogodišnje Sedmice mode.

Na posljednjoj večeri sedmice mode prikazana su i odjela renomirane modne kuće Jeordie's, a u ulozi manekena pojavili su se Dejan Radović, bivši Mister BiH, i Alipaša Selimović, Best Model BiH.

Organizatori BH Fashion Weeka, Udruženje manekena i modnih kreatora te izvršna Modna agencija ABC Models, na kraju su bili izuzetno zadovoljni i reakcijama publike, ali i onim što su modni dizajneri donijeli na scenu.

Čelnici Nivee spoznali su značaj BH Fashion Weeka i sudjelujući u njemu i ove godine dali svoj doprinos u unapređenju bh. tekstilne industrije tako što su mladim modnim dizajnerima omogućili besplatno sudjelovanje, saopćeno je iz press službe BH Fashion Weeka.