Univerzitet California
0

Plavuše su agresivnije i samopouzdanije od brineta

Sarajevo-x.com
Ivana Trump
Ivana Trump
Stručnjaci s Univerziteta California objavili su naučnu studiju koja bi mogla da razbije mit o plavušama kao predmetima ismijavanja. Istraživanje je pokazalo da su žene sa svjetlijom kosom mnogo agresivnije i imaju više samopouzdanja od brineta ili crvenokosih žena.

Naučnici smatraju da je to zbog toga što plavuše privlače više muške pažnje, a općepoznato je da ih oni smatraju najprivlačnijim. Plavuše su se navikle da uvijek bude po njihovom i da budu u centru pažnje.

Studija indicira da će žene čiji je izgled u životu stavljan u prvi plan, postati mnogo agresivnije u ostvarenju svojih ciljeva. Ova teorija bi mogla da objasni uspjehe poznatih plavuša kao što su Ivana Trump ili vlasnica brenda intimnog rublja 'Ultimo' Michelle Mone.

Istraživanje je obuhvatilo 156 žena i tražila se poveznica između samopouzdanja i agresivnosti.

"Žene sa svjetlijom kosom kao da su živjele u balonu gdje su dobile bolji tretman od ostalih. Muškarci im udovoljavaju tako da su navikle da dobivaju po svom. Možda toga nisu ni svjesne, ali su oduvijek tretirane kao princeze", rekao je za Daily Mail vođa istraživanja Aaron Sell.

Tim naučnika s Univerziteta California također tvrdi da iako su plavuše agresivnije, veća je vjerovatnoća da će se s nekim fizički obračunati brineta jer plavuše ne žele da naškode svom izgledu.