Zakon iz 1800-te na snazi
0
Parižankama zabranjeno nošenje pantalona
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u skladu sa tvojim mišljenjem, nadam se da te majka rodila pokrivenog i da ti se ne sekira od uroka...
ja bi dobrim komadima ljeti zabranio da nose bilo kakvu odjecu, a zohari se trebaju zamotati u burke. primjetio sam da se pokrivaju oglavnom ruzne trebe sto je ok, postede nas ruznih stvari i time nam ne kvare dan.
Za mene su Francuzi vazda bili i-dioti, nisu njih dzaba Englezi 100 godina pr-cali, g-lupi Francuzi.
Ispravka za redakciju - knjiga se zove Le Droit des Femmes. Dess ne postoji u francuskom jeziku...
\"No, Evelyne Pisier, autorica knjige \"Le Droit dess Femmes\"(\"Prava žena\") primjećuje da ono što je zanimljivo kod ove zabrane jeste da su pantalone obavezan dio uniforme francuskih policajki , što znači da svi oni krše zakon.\" ja glupače! pa fakat da ne krše zakon jer kao policajke su prijavljene da mogu nositi hlače.
j*bote naslova, nikve veze sa clankom nema. wow!