|

Nova miss BiH Ivana Ladan: Kruna je samo dio mog života, neću se mijenjati

Nova miss BiH Ivana Ladan: Kruna je samo dio mog života, neću se mijenjati
96
S.H.P.
17.10.2019. u 18:06
141
komentara
96

dijeljenja
Nova miss BiH Ivana Ladan: Kruna je samo dio mog života, neću se mijenjati
Na izboru Miss BiH za Miss svijeta pobjedu je odnijela Ivana Ladan iz Jajca. U razgovoru nam je 21-godišnja Ivana otkrila kako joj pobjeda nije bila u prvom planu, ali da joj je čast što će na jednom svjetskom izboru predstavljati svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu.
Nastup na izboru za Miss BiH bio je njen prvi javni nastup, no to je nije spriječilo da odnese pobjedu i titulu najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini. Nakon što je proglašena naljepšom bila je zbunjena jer se pobjedi uopće nije nadala. Ovaj trenutak pamtiti će do kraja života, posebno jer je nakon proglašenja u publici vidjela sretne i zadovoljne svoje roditelje, prijatelje i momka.

"Osjećaj je prelijep i velika je čast, ali i odgovornost te prilika za predstavljanje zemlje u što ljepšem svjetlu. Moji najbliži su presretni zbog mene. Pobjeda mi nije bila u prvom planu, iako sam maštala o njoj. Bilo mi je bitno druženje i nova stečena poznanstva s djevojkama iz cijele Bosne i Hercegovine. No, sretna sam i počašćena što sam dobila priliku da budem predstavnica lijepe Bosne i Hercegovine", kazala nam je miss BiH Ivana Ladan.


Dodala je i kako učešće na izboru za Miss BiH nije bio njen životni san, već je poziv došao sasvim slučajno, pristala je i pobjeda je došla kao lijep završetak ovog, kako kaže, prelijepog životnog iskustva.

Ivana u haljini Paradi Couture design by Erna Mujić Ivana u haljini Paradi Couture design by Erna Mujić


Pripreme za Miss BiH nisu bile naporne iako su imali puno zadataka da obave i nisu joj pale teško. Sve djevojke su se dobro slagale.

"Mislim da je svaka djevojka bila posebna i prelijepa na svoj način, da svaka ima svoje kvalitete i vrijednosti, a da su o pobjedi odlučile tek nijanse", rekla je.


Pripreme za Miss svijeta počet će 20. novembra i trajat će do izbora za Miss svijeta. Cilj joj je, kako kaže, da na izboru za Miss svijeta, koji će se održati 14. decembra u Londonu, postigne što bolji rezultat. Za titulu najljepše na svijetu borit će se sa još 129 djevojaka.

"Želim našu zemlju predstaviti u najboljem svjetlu, predstaviti njene brojne prirodne ljepote, posebne ljude, kulturu i najukusniju hranu", kazala je.Budući da je studentica Filozofskog fakulteta na Odsjeku psihologije u Banjoj Luci većinu svog vremena provodi obavljajući fakultetske obaveze.

"Studentica sam četvrte godine psihologije u Banjoj Luci. Psihologija je moja velika ljubav i nešto čime se želim baviti cijelog života. Slobodno vrijeme volim provoditi u društvu svojih najdražih", rekla je.

View this post on Instagram

🌴

A post shared by Ivana Ladan (@ladanivana) on


Na kraju nam je rekla da joj je cilj ostati ista Ivana sa krunom i bez nje, jer je kruna samo jedan dio njenog života.
Prijavi grešku


Komentari (141)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...