Šta rade bivše missice BiH
0

Njegica Balorda: Lavica sam i u životu i u horoskopu

Razgovarao: Nedžad Jamaković
Njegica Balorda je 2004. osvojila titulu najljepše žene u Bosni i Hercegovini. Trenutno živi na relaciji Zvornik-Istanbul. Sad je u Istanbulu gdje će ostati još najmanje mjesec, budući da je potpisala ugovor s jednom od vodećih modnih agencija, Art roomom.

Rođena si u Sarajevu, ali si potom živjela u nekoliko gradova BiH. Koji je grad na tebe ostavio poseban utisak?

Tačno je da sam često mijenjala mjesto boravka, ali kad je Bosna u pitanju ipak je Sarajevo na prvom mjestu. Mada, sad kad se odnekud vraćam nekako i Zvornik osjećam kao svoj grad jer tamo su mi moji najdraži, moja porodica, tako da vjerovatno zbog toga i on ima posebno mjesto u mom srcu.

Dugo si vodila emisiju Zvjezdani studio na FTV-u, sa Enverom Šadinlijom. Isto tako, već dugo te nema na TV ekranima. Možemo li te opet očekivati kao voditeljicu neke TV emisije?

Rado se sjećam tog perioda jer je za mene vrijeme provedeno na FTV zaista lijepo i korisno iskustvo, posebno zbog ljudi kojima sam bila okružena. Što se tiče nekog novog projekta, vrlo je moguće da ponovo uđem u taj posao jer mi se to zaista sviđa i voljela bih da ponovo vodim neki TV show.

U Zvjezdanom studiju su gostovale mnoge muzičke zvijezde. Jesi li nekad razmišljala da se i ti okušaš u estradnim vodama, kao pjevačica?

Ne, nisam, jer to nikada nije bila moja sfera interesovanja. Volim da pjevam, ali samo za sebe, nikad nisam razmišljala da bih se time nekeda mogla baviti.

Neizostavno pitanje - možeš li se za Sarajevo-x.com prisjetiti emocija iz te 2004, kad si postala Miss BiH?

Mislim da tu emociju nikad neću moći zaboraviti. To je bio trenutak u kom sam ispunila i svoja i očekivanja mojih najmilijih i svih koji su vjerovali u mene. Bila sam jako srećna, plakala sam, prosto je to momenat kad ne možete da iskontrolišete emocije, barem ja nisam mogla. Bilo je divno.

Koja je strana zemlja ostavila poseban utisak na tebe?

Svakako Kina. U njoj sam provela mjesec dana i možda to sve ne bi izgledalo tako čarobno da razlog mog boravka tamo nije bilo takmičenje za Miss World tako da sam svaki dan živjela kao princeza. Predivno iskustvo.

Može li se živjeti od manekenstva?

U Bosni ne, mada mislim da je teško bilo gdje u svijetu živjeti samo od manekenstva, osim ako ste vrhunski model i ako je vaše ime već brend. U tom slučaju je i moguće, ali ja se ipak oslanjam na obrazovanje i to uvijek stavljam na prvo mjesto.

Imaš li najdraži hobi?

Pa imam, mada sam ga malo u zadnje vrijeme zapostavila. Obožavam razglednice i imam ih jako puno. Čak mi se desilo da sam od prijatelja sa Facebooka dobila nekoliko starih razglenica koje mi je poslao poštom. Taj gest mi je poseban, pogotovo jer se takve razglednice više nigdje ne mogu kupiti.

Već si izjavljivala da se odlično snalaziš u kuhinji. Koja su ti omiljena jela i šta najbolje, a šta najčešće kuhaš?

Obožavam da kuham i volim sve da spremam. Uglavnom je to naša tradicionalna kuhinja, i slana i slatka jela, ali često i sa interneta skidam recepte da bih probala nešto novo. Kuhanje je za mene jako kreativan i konačno ukusan posao, posebno jer sam veliki gurman, uživam u hrani.

Može li ti se desiti da nenašminkana izađeš u grad?

Dešava mi se da odem do prodavnice pored zgrade (smijeh). Inače, ljeti koristim samo maskaru i sjaj za usne, osim kad izlazim naveče u grad. Tada stavljam jaču šminku. Trudim se da, kad sam kući i kad nemam neka snimanja, što više odmorim lice od teške šminke.

Kako izgledaju tvoji noćni izlasci, koliko su česti i kako se uopće zabavljaš?

Obožavam da izlazim, posebno kad sam u nekom novom gradu volim da obiđem mjesta gdje je dobra zabava. Ne konzumiram alkohol, ali se uvijek odlično provedem, jer obožavam da plešem tako da mi veče bude odlično i kad pijem vodu. Naravno, za kvalitetan provod je neophodno i dobro društvo.

U horoskopu si lavica, a u životu?

Također, mada nisam toliko krvoločna, vjerovatno jer sam u podznaku rak (smijeh). Ne vodim se mišlju "cilj ne bira sredstvo" i ne gazim preko drugih da bih došla do nečega što želim. Ali, svakako sam borac i trudim se da se izborim u životu sa svakom preprekom na koju naiđem, jer ono što vas ne slomi ojača vas.