Moda i ljepota
0

Nivea BH Fashion Week: Dvodnevni praznik mode u Sarajevu

Klix.ba
Nivea BH Fashion Week, koji će se u kongresnoj sali hotela Holiday u Sarajevu održati od 2. do 4. novembra, spreman je da otvori vrata svim zaljubljenicima u modu.

Organizatori 31. Nivea BH Fashion Weeka i Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, prezentovat će nam najvažnije i najtraktivnije aktere domaće modne scene, počevši od modnih kuća, renomiranih brendova, samostalnih dizajnera, pa sve do studenata i mladih kreatora koji tek počinju karijeru.

Zaštitno lice 31. Nivea BH Fashion Weeka je Jovana Gajić iz Banje Luke.

Sedmicu mode će 2. novembra u 20:00 otvoriti Udruženje tekstila odjeće i kože, UTOK Fashion Show, a planirane su ženske i muške kolekcije poznatih domaćih brendova kao što su Nerzz Bešlagić Visoko, Kula Gradačac, Borac Travnik, Master Fashion Travnik i Exclusive lingerie Banja Luka.

Isto veče uslijedit će samostalna modna revija renomiranog modnog dizajnera Adnana Hajrulahovića Haada. Kolekcija je inspirisana pokretom, ritmom i slobodom kroz kulturno nasljeđe naše domovine.

Osvježenje je na našoj modnoj sceni i svakako je vrijedna pažnje. Svrsishodnost kolekcije je jedan od bitnih aspekata Haadovog stvaralaštva jer kolekcija nakon revije dobija svoje mjesto u showroomu Haad na petom spratu BBI Centra u Sarajevu.

Na drugoj večeri 31. Nivea BH Fashion Weeka svoje kolekcije će pokazati Samra Menzilović Ćatić, Senada Brković, Elvira Ćatić, Nadina Kovač, Marija Perić i Ivica Skoko.

Na posljednjoj večeri ovosezonske modne smotre Udruženja manekena i modnih kreatora i svečanom zatvaranju 31. Nivea BH Fashion Weeka pokazat će svoje nove kreativne vizije Marina Kosorić, Andrea Vrljić, modni brend Jeordies, specijalna ino gošća Albina Yigit Dželalagić te Istok Bratić koji će ujedno zatvoriti 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.