Moda i ljepota
0

31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo od 2. do 4. novembra

Klix.ba
Udruženje manekena i modnih kreatora BiH kao organizatori najprestižnijeg modnog događaja u BiH, i ove sezone predstavljaju najznačajniji modni događaj u državi - Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

Nakon 30 uspješnih sezona 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo će se održati od 2. do 4. novembra 2013. godine u kongresnoj sali Hotela Holiday Inn u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom renomiranog svjetskog kozmetičkog brenda Nivea.

Sarajevo kroz Nivea BH Fashion Week, u tri dana trajanja ovog značajnog tradicionalnog modnog događaja, ponovo će biti centar mode, vrhunskog dizajna i stila. Naime, 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo će svojim posjetiocima predstaviti najkvalitetnije aktere naše modne scene. Ovdašnja modna publika, predstavnici sedme sile i šira publika uživat će u kreativnom stvaralaštvu najznačajnijih domaćih autora i modnih kuća, talentiranih mladih kreatorskih nada, te kolekcijama dizajnera iz inozemstva, što obećava vrhunski modni užitak.

Vrijednost projekta je popularizacija domaćeg modnog dizajna i afirmacija mladih umjetnika, što je prepoznala i NIVEA, kao jedan od brendova koji se najlakše prepoznaju i kojima se najviše vjeruje. Nivea kao poznati svjetski kozmetički brend kroz BH Fashion Week Sarajevo spaja umjetnost, modu i dizajn u prepoznatljiv bosanskohercegovački proizvod.

Tokom godina postojanja Nivea BH Fashion Week Sarajevo, kao modno-kulturni događaj s najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, dosegao je nivo najpoznatijih svjetskih sedmica mode, a njegov generalni pokrovitelj Nivea pokazao se kao istinski modni pokrovitelj. Neosporno je definirao bh. društvenu scenu, podigao medijske standarde te udahnuo Sarajevu dašak svjetske metropole dva puta godišnje.

Sve informacije o programu 31. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo uskoro možete saznati na Facebook stranici, kao i na www.bhfashionweek.com.