Nova studija o ženama
0

Nevjerovatnih 65 minuta spremanja za izlazak

Sarajevo-x.com
Prosječna žena provede više od sata spremajući se za večernji izlazak, pokazali su rezultati istraživanja koje je provela web stranica Table Table.

Šezdesetpetominutni ritual spremanja uključuje petnaestominutni boravak u kupatilu ili tuširanje, namještanje odgovarajuće frizure dugo čak 21 minutu, nevjerovatnih 17 minuta isprobavanja različitih kombinacija odjeće dok se ne pronađe baš ona prava, te 'samo' 12 minuta šminkanja.

Rezultati spomenutog istraživanja također su pokazali da će za samo površno planiranje 'bombastične' noći u gradu biti potrebna četiri telefonska poziva u trajanju od čak 55 minuta.

Osam posto od 3.000 ispitanica, uključenih u istraživanje web stranice za restorane i pubove, za izlazak će se spremati više od dva sata.

Zanimljivo je da se žene spremaju tako dugo za izlazak sa prijateljicama, koji je nešto poput izlazaka njujorške četvorke iz serije "Seks i grad", a ne za izlazak sa muškarcem.

Još jedan vrlo zanimljiv podatak iz navedene studije je da, kada konačno izađu iz kuće, nakon maratonskog spremanja većina žena provede dodatnih 29 minuta namještajući frizuru i šminku u toaletu lokala u kojem sjedi sa prijateljicama.

Nakon svega, kojeg li čuda, žene će kući zakasniti nevjerovatnih pet sati i 22 minute.