Moda i ljepota
2

Neobičan komad odjeće: Štrample s citatima iz raznih knjiga

Klix.ba
Ukoliko su vam dosadile majice s natpisima, a volite neobične i zanimljive komade odjeće, onda biste svoju garedebu mogli obogatiti štramplama s citatima i dijelovima iz knjiga.

Ukoliko volite čitati dok putujete na posao, ali ne volite nositi veliku i tešku knjigu, onda možete čitati preko interneta, možete slušati audio izdanje ili možete odjenuti literaturu. Ukoliko se odlučite za ovo posljednje morate voljeti neobične komade odjeće i biti vješti u čitanju naopako.

Izraelski dizajner Dega u Etsy prodavnici Tights Shopa prodaje štrample s dijelovima iz raznih romana i citatima poznatih autora. Dega vjeruje da na ovaj način odaje počast autorima i njihovim djelima. Dijelovi knjiga ispisani su na štramplama koje dolaze u raznim bojama i koje su, očito, više namijenjene onima koji vole nositi nešto drugačije nego onima koji stvarno žele čitati.

TightsShop vodi bračni par, grafički dizajner i fotograf. U početku su printali natpise na odjeću za bebe, kasnije su počeli prodavati i majice s natpisima za odrasle, a sada su na red došle i štrample.

"Možete tražiti da napravimo bilo šta jer volim izazove", napisali su iz TightShopa.

U ponudi se mogu naći i štrample inspirisane autorima i televizijskim emsijama. Štrample se mogu kupiti po cijeni od 24 dolara.