Manekenka ogorčena
31

Naomi Campbell tvrdi da joj zbog boje kože nisu dozvolili ulazak u hotel u Francuskoj

Dž. L.
Naomi Campbell (Foto: EPA-EFE)
Naomi Campbell (Foto: EPA-EFE)
Naomi Campbell ogorčena je nakon što joj nije dozvoljen ulazak u hotel na jugu Francuske zbog toga što je, kako tvrdi, tamnoputa.

U intervjuu za Paris Match modna ikona kaže kako je bila u društvu prijateljice, koja je također tamnoputa, kada im nisu dozvolili da prisustvuju na događaju u jednom francuskom hotelu, iako su imale pozivnice. Campbell nije željela otkrivati naziv hotela.

Kako kaže, osoblje hotela na vratima kazalo im je da je prostor već popunjen.

"Nedavno sam bila ja jugu Francuske za vrijeme održavanja filmskog festivala u Cannesu. Tamo sam pozvana da prisustvujem događaju u hotelu čije ime ne želim otkrivati. Međutim, nisu nas željeli pustiti, moju prijateljicu i mene, zbog boje naše kože. Muškarac na vratima kazao nam je da je sve popunjeno, ali je u isto vrijeme puštao druge ljude da uđu", kazala je Campbell.

Na pitanje da li primjećuje prihvatanje različitosti u modnoj industriji, legendarna manekenka odgovorila je kako bi voljela da je tako.

"Uvijek sam pokušavala zadržati optimizam kada je riječ o ovoj temi. Novim modelima uvijek govorim da ne potcjenjuju njihove vrijednosti. Morate biti jaki i hrabri u ovom poslu te okruženi porodicom i dobrim agentom", rekla je Campbell te dodala kako su Azzedine Alaia, Giane Versace i Yves Saint Laurens ostavili dobar utjecaj na nju tokom njene karijere.

Tamnoputa manekenka nedavno je istakla kako je još uvijek "velika stvar" vidjeti tamnoputu ženu na naslovnici časopisa, što je pokrenulo brojne kontroverze o prisutnosti rasizma u modnoj industriji.