I danas je prelijepa
78

Najbolji plasman na izboru za Miss svijeta Hrvatska je ostvarila 1995., predstavnica je bila iz BiH

D. J.
Foto: Tomislav Miletic/Pixsell
Foto: Tomislav Miletic/Pixsell
Sinoć je na takmičenju za Miss Hrvatske titulu najljepše odnijela je Tomislava Dukić iz BiH, točnije iz Tomislavgrada.

Ovo nije prvi put da Hrvatsku predstavlja djevojka iz Bosne i Hercegovine.

Naime, Miss Hrvatske za Miss Svijeta je najstarije i najuglednije hrvatsko natjecanje ljepote i održava se od 1992. godine.

Najveći uspjeh na izboru za Miss Svijeta postigla je Anica Martinović Kovač iz Tomislavgrada 1995. godine koja je proglašena prvom pratiljom.

Do danas Anicu mnogi smatraju najljepšom hrvatskom misicom.

"Ja sam se prijavila na izbor Miss Hrvatske samo da pobijedim zbog auta. Kad su mi onda rekli da moram živjeti u Zagrebu ja sam se hvatala za glavu, onda su mi rekli da moram ići na svjetski izbor, rekla sam 'ajde dobro, ići ću'. Sve sam cure vidjela, mislim da nas je bilo 84, vidjela sam Venezuelku i rekla sam 'Ova mala je bolja od mene', ona je i pobijedila. Kako gledam na to? Ne znam, puno je godina prošlo, ne živim život misice, to je bilo, evo opet kažem, iz razloga da se dobije auto…hahaha…lijepe su to uspomene i smatram da Hrvatska ima najljepše žene na svijetu", prije nekoliko godina ispričala je Anica za InMagazin.

Anica se šest godina nakon izbora za Miss svijeta udala za hrvatskog nogometaša Roberta Kovača koji je porijeklom iz Livna., a u braku su dobili troje djece.

Par često dolazi u rodni kraj na obiteljske proslave, vjenčanja, ali i humanitarne događaje. Prije tri godine bolnici u Livnu donirali su 20.000 eura.