Versace - jesen/zima 2011.
0

FOTO+VIDEO / Na pisti vojni stil, haljine s uzorcima tulipana i perje

Sarajevo-x.com
(Foto: AP)
U italijanskoj prijestolnici mode, Milanu, novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2011. predstavila je i modna kuća Versace.

Modeli prestižne modne kuće na pistu su izašli u crnim kožnim vojnim kaputima sa zlatnim dugmićima na kojima je ugravirana glava meduze - zaštitni znak Versacea, u tunikama s otvorenim leđima, ali su pokazali i ljubičaste džempere i rolke koje savršeno idu sa nabranim kožnim suknjama.

Dizajnerica Donatella Versace je za sljedeću sezonu preporučila i krzneni šal, klasične male crne haljine, ali i ljubičaste i zelene na V izrez. Također, predstavljene su i klasične haljine sa uzorcima tullipana, cvijećem koje je njen preminuli brat Gianni najviše volio.

S obzirom da su slavne ličnosti proteklih sedmica na modnim pistama tragale za odgovarajućom haljinom za ovogodišnju dodjelu Osvcara, Donatella Versace se potrudila da i za njih kreira odgovarajuće, glamurozne odjevne predmete.

Modeli su prošetali pistom u srebrnim, bijelim i crnim haljinama ukrašenim perjem koje će izgleda biti pravi hit naredne sezone.

Umorna, ali zadovoljna, dizajnerica je nakon showa dala prijedloge o tome koje bi haljine kojoj slavnoj dami odgovarale za ovogodišnju dodjelu najprestižnijih filmskih nagrada, prenosi AFP.

"Inspirisao me je barok, ključni element u historiji Versacea. Pokušala sam osavremeniti kolekciju čistim linijama i nešto drugačijim bojama", kazala je Versace.