Sperite "ratničke boje"
0

Muškarce odbijaju lažne trepavice i svijetao karmin

Sarajevo-x.com
Iako se žene širom svijeta upiru da novotarijama poput umjetnih trepavica privuku pažnju suprotnog spola, evo loše vijesti za sve njih - muškarci to ne vole.

Istraživanja su pokazala da se njima mnogo više sviđa prirodni izgled. Jedan od pet njih odgovorio je da voli manje našminkane žene, dok jedan od deset njih najviše voli kad mu partnerica nije nikako našminkana, piše Telegraph.

Najneomiljenije su im lažne trepavice, svijetli karmini, kreoni u stilu Amy Winehouse, tamne olovke za usne i tamno ocrtana unutrašnjost očnih kapaka.

Čak ni tanak sloj pudera koji uobičajeno vidimo na ženama nije drag muškarcima, baš kao ni previše rumenila na obrazima.

Šminka ostavljena preko noći na licu ženskih osoba uzrokuje odmahivanje glavom većine muškaraca koji su učestvovali u istraživanju.

Oko 18 posto njih želi da njihove partnerice jednostavno speru "ratničke boje" sa svojih lica, a tek nešto više od pola njih saopštilo je svoje mišljenje dragoj osobi. Ipak, to obično ne rezultuje pozitivnim jer se žene naljute nakon takvih prigovora.

"Mnogim muškarcima šminka je barijera između njih i partnerica, tako da jednostavno više vole kad su one prirodne", kaže glasnogovornik kompanije St Ives, koja se bavi proizvodnjom preparata za njegu kože, a koja je provela anketu nad 2.000 odraslih muških osoba.

On dalje dodaje kako je zanimljivo vidjeti koliko se njih usudi priznati to svojim partnericama.

Na listi deset najodbojnijih stvari vezanih uz kozmetiku nalaze se: karmin na zubima, previše rumenila, previše pudera, oči poput pande, maskara s grudvicama, svijetli karmin, ocrtavanje linije pudera ispod obraza i brade, svijetloplava sjena, olovkom oivičeni očni kapci i kreon u stilu Amy Winehouse.