Moda i ljepota
5

Monika Radulović: Budućnost je uvijek veća, bolja i svjetlija

Klix.ba
Miss Universe Australije, djevojka bosanskohercegovačkog porijekla Monika Radulović, govorila je za australijske medije o svom životu u ovoj zemlji, gdje je nastanjena od svoje četvrte godine.

Osim što se bavi manekenstvom Monika je psiholog, a diplomirala je na Univerzitetu Zapadni Sydney. Istakla je kako je uživala tokom studiranja na ovom univerzitetu te da najviše cijeni prijateljstva koja je stekla.

"Cijela zajednica na univerzitetu je bila kao jedna velika porodica. Ponosna sam što sam četiri godine studirala tu, jer su uslovi bili izvanredni. Mislim da je važno da studirate tamo gdje se osjećate ugodno", rekla je Radulović.

Prisjetila se i hrane u vremenu dok je studirala.

"Moja najdraža hrana bila je libanska, jednostavno sam uživala u tome. Bilo je mnogo restorana u koje se moglo otići", kazala je Radulović.

Istakla je da je Sydney prelijep grad koji se stalno razvija i širi.

"Dva miliona ljudi živi samo u zapadnom Sydneyju, a u narednih 15 godina očekuje se da će se taj broj povećati na tri miliona. Grad svakodnevno buja i stalno se radi na novoj infrastrukturi. Budućnost je uvijek veća, bolja i svjetlija", zaključila je Radulović.