Moda i ljepota
13

Miss Velike Britanije ostala bez krune zbog seksa u showu "Love Island"

Klix.ba
Miss Velike Britanije Zara Holland ostala je bez ove titule i krune nakon što je imala seksualni odnos na televizijskom showu "Love Island", odluka je organizacije Miss Velike Britanije.

Kako su naveli u saopćenju, dvadesetogodišnjoj ljepotici je naglašeno kako ne smije imati seks u emisiji koja se emituje uživo kada su joj dali dozvolu da učestvuje. Ali, ona ih nije poslušala nakon što je upoznala Alexa Bowena.

"Osjećamo da je vrlo bitno da objasnimo kako nemamo problem sa seksom niti s tim da naši učesnici i pobjednici upražnjavaju seks i istražuju seksualnost s odraslim osobama. To nikada neće biti problem. Ali ne možemo odobriti da se to radi na televiziji. Za one koji misle da je ona morala imati seksualni odnos jer je učestvovala u takvoj emisiji, odgovor je da nije. Nije bit u seksu. Zara je pristala na to i svjesno učinila protivno našim željama", kazali su.

Istakli su kako na ovaj način pokušavaju zaštiti svoj brend i ugled. Dodali su da je Zara ljupka djevojka i kako shvataju da se pokajala zbog tog čina, ali da je prekršila dogovor i pravila.

"Miss Velike Britanije radi s dobrotvornim udruženjima, djecom i mladima i to je bitna osoba. To je titula ambasadora i ovo javno ponašanje ne podržava moralna načela našeg brenda", kazali su iz organizacije Miss V. Britanije.

Poručili su da je podržavaju i kako se nadaju da će pobijediti. Zara je osvojila krune najljepše djevojke ove otočke zemlje u septembru 2015. godine, a prije toga je proglašena Miss regije Hull.

Emisija u kojoj je imala odnos prikazana je u srijedu navečer. Zara je izjavila kako je razočarana što joj je oduzeta titula i da se duboko kaje zbog svog postupka. Krunu je preuzela Deone Robertson.