Veliki skandal
0

VIDEO / Miss SAD-a osvojila prvo mjesto na takmičenju u striptizu

Sarajevo-x.com
Pobjeda Rime Fakih, rođene Libanke i prve muslimanke koja je osvojila krunu Miss Amerike, sinoć je diskreditovana objavom informacije da je pobjedila na takmičenju u striptiz klubu u Detroitu 2007. godine.
Miss Amerika fotografisana je dok se uvija uz šipku u plavoj majici, kratkom šorcu i cipelama sa visokim potpeticama. Na drugoj objavljenoj fotografiji prelijepa Rima nosi grudnjak za koji su zakačeni dolari.

Fotografije su objavljene na web stranici lokalnog radija u Detroitu, nakon njene pobjede u nedjelju navečer.

Producenti radio emisije tvrde da su ih kontaktirali organizatori takmičenja Miss Universe zahtjevajući dodatne informacije o upletenosti nove missice u skandal.

Dvadesetčetverogodišnja ljepotica sa diplomom iz marketinga predstavljat će SAD na svjetskom izboru za najljepšu djevojku. Nije poznato da li su organizatori takmičenja Miss SAD-a bili upoznati sa činjenicom da je nova missica pobjedila na takmičenju "Stripper 101". Pretpostavlja se da je na tom takmičenju osvojila niz nagrada poput igrački za odrasle i šipke za ples, piše Daily Mail.

Njeni fanovi tvrde da je Rimina pobjeda na takmičenju za Miss SAD-a pokazala pravu stranu američkih Arapa u vrijeme kada su ponovo pod lupom zbog pokušaja terorističkih napada.

"Imamo kulturu. Imamo ljepotu. Imamo historiju i danas pišemo historiju", rekao je njen prijatelj Zouheir Alawieh.

Rima je emigrirala u SAD-u sa svojom porodicom kada je imala tri godine. Iako je muslimanima zabranjeno otkrivati tijelo, na takmičenje se prijavila uz podršku roditelja.

Takmičenje za Miss SAD-a proteklih godina obilovalo je skandalima. Prošlogodišnjoj pobjednici Carrie Prejean titula je oduzeta nakon što je otkriveno da posjeduje snimku seksa.

Pobjednica iz 2006. godine Tara Conner priznala je da je uzimala drogu i konzumirala alkohol dok je bila maloljetna. Titulu je zadržala nakon što je pristala otići na rehabilitaciju.