Moda i ljepota
0

Ljepotica arapskih korijena ovogodišnja Miss SAD-a

Sarajevo-x.com
Rima Fakih (Foto: Reuters)
Foto: AP
Rima Fakih, američka ljepotica arapskog porijekla, osvojila je titulu Miss Sjedinjenih Američkih Država na takmičenju održanom u nedjelju navečer u Las Vegasu.

Ova 24-godišnjakinja iz Dearborna u Michiganu pobijedila je 50 učesnica prestižnog takmičenja, uprkos tome što se spotakla i zamalo pala šetajući u večernjoj haljini, javlja AP.

Ceremonija proglašenja Miss SAD-a održana je u dvorani Planet Hollywood Resort & Casino u Las Vegasu, a Fakih se pojavila u narandžasto-zlatnom bikiniju i bijeloj haljini koja je ličila na vjenčanicu.

Rima je doseljenica iz Libana, a na ceremoniji je izjavila da njena porodica slavi i muslimanske i kršćanske praznike. Kao beba je došla u SAD, a odrastala je u New Yorku, gdje je pohađala katoličku školu. Godine 2003. s porodicom se preselila u Michigan.

I dalje nije poznato da li je Fakih prva američka misica arapskih korijena, muslimanka i imigrantica. Ovo takmičenje počelo je 1952. godine kao lokalno nadmetanje u kupaćim kostimima na Long Beachu u Kaliforniji.

Nova misica je izjavila kako je zbog velikih troškova priprema za takmičenje morala prodati svoj auto.