Ponijela titulu najljepše
3

Miss Earth BiH 2012 je Zerina Širbegović iz Srebrenika

Piše: D. B.
Miss planete Zemlje Zerina Širbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Miss planete Zemlje Zerina Širbegović ( Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dvadesetjednogodišnja Zerina Širbegović proglašena je za Miss planete Zemlje BiH 2012. Ona je večeras na takmičenju organizovanom u studiju TV Pink BiH odnijela titulu najljepše u konkurenciji 11 djevojaka iz cijele naše zemlje.

Prva pratilja, Miss zraka, je Jovana Bilinac iz Istočnog Sarajeva, druga pratilja, Miss vode, je Dalila Karšić iz Sarajeva, a treća pratilja, Miss vatre, je Tamara Mandžić, također iz Sarajeva.

Dodijeljene su i medijske titule. Miss TV Pink BH je Tamara Mandžić, Miss magazina Azra je Nina Đurić, a Miss interneta za Miss planete Zemlje 2012 je također Zerina Širbegović.

U prethodnih deset mjeseci je u najvećim gradovima BiH održano više kastinga, a u finalu se našlo 11 djevojaka. One su se publici predstavile u casual odjeći, kupaćim kostimima i večernjim haljinama.

Novoj misici krunu je predala prošlogodišnja Miss planete Zemlje za BiH Aleksandra Kovačević, koja je našu zemlju vrlo uspješno predstavljala proteklih 15 mjeseci.

U revijalnom dijelu programa su nastupili muzički gosti grupa Game Over iz Slovenije i bh. muzičar Dado Glišić.

Gosti i prijatelji izbora su događaj pratili putem velikog platna u klubu Cinemas/Sloga u Sarajevu, nakon čega je planirana zabava i druženje s djevojkama u ovom klubu.