Počeo izbor za Miss Earth BiH 2013.
17

Zerina Širbegović: Boravak na Filipinima ću pamtiti zauvijek

Klix.ba
Dok je aktuelna Miss Earth BiH Zerina Širbegović ponosno predstavljala BiH na svjetskom izboru na Filipinima, organizacija izbora nastavila je svoj program za novu predstavnicu.

U Hotelu Evropa održan je drugi predizbor za Miss Earth BiH 2013. godine, na kojem se takmičilo devet djevojaka. U finale takmičenja prošle su Ena Zeković, Adna Avdić, Indira Husović i Ljubica Katava.

Publika je uživala u odličnoj organizaciji i odjeći Blast Jeansa, kupaćim kostimima Nancy Beach Weara, kao i kolekciji jesen/zima 2013. modne kuće Bellissima, koju su nosile bh. ljepotice. U pauzi predizbora pjevala je Dunja Fazlić.

Na nedavno završenom izboru Miss Earth 2012., koji se održao u Manili na Filipinima, našu zemlju predstavljala je Zerina Širbegović.

"Boravak na Filipinima ću zauvijek pamtiti. To je zasigurno najbolje životno iskustvo. Dugujem veliku zahvalu organizatoru izbora, Metropola Mediji, vlasniku licence Dragi Gavranoviću, kao i svim prijateljima i pokroviteljima ove manifestacije. Doživjela sam prelijepe trenutke, upoznala prekrasne djevojke i nezaboravne krajeve. Nadam se da sam predstavila BiH na najbolji način, što donekle dokazuje i činjenica da sam prije finala bila rangirana kao 4. u svojoj grupi od 14 finalistica, a od ukupno 84 djevojke", kaže Zerina.

Nažalost, nije se uspjela plasirati među 16 finalistica jer, kako kaže, imali su neke druge prioritete.

"Ovogodišnji izbor se uveliko razlikovao od ranijih jer ove godine nije bilo internacionalnih sudija te su djevojke bile odvojeno ocjenjivane. Mnoge djevojke su bile zbunjenje načinom bodovanja te se mnoge nisu pojavile u talent showu. Narod Filipina je preljubazan, a mjesta koja smo posjetili oduzimaju dah. Sama organizacija, menadžeri, sve je bilo na visokom nivou. Pobjeda je na kraju ipak otišla u prave ruke, a nova Mis Earth je razigrana i predivna Tereza iz Češke", dodaje naša predstavnica.

Drugi predizbor Miss Earth BiH održat će se 13. decembra u klubu The Basement u Sarajevu kada ćemo upoznati zvanične finalistice, a među njima je i naredna Miss Earth BiH 2013.