Moda i ljepota
36

Miss BiH Sanda Gutić oduševljena kulturom i tradicijom u Indoneziji

Klix.ba
Aktuelna Miss svijeta Wenxia Yu stigla je u Indoneziju gdje je sa takmičarkama ovogodišnjeg izbora obišla turištičke atrakcije u okolini Balija.

Djevojke su, između ostalog, posjetile hram Tanah Lot za koji se vežu mnogobrojne legende, a jedna od njih kaže da ispod hrama živi hiljade zmija, koje ga štite od uljeza i neželjenih posjetitelja.

Hram je izgrađen u 16. stoljeću, a svaki dan ga posjeti nekoliko hiljada turista.

Nakon fotografiranja u hramu, uživajući u spektakularnom pogledu na Indijski okean, takmičarke su posjetile lokalne trgovačke ulice i trgovine u području Tanah Lota.

Djevojke su bile veoma impresionirane onim što su vidjele, a predstavnica BiH, Sanda Gutić, kazala je da je sretna što joj se pružila prilika da upozna novu kulturu.

"Oduševljena sam i imam veoma lijepe utiske o svemu ovdje. Samo jednom u životu se pruža ovakva prilika, da na jednom mjestu upoznaš i vidiš toliko toga što nema nigdje drugo na svijetu", kazala je Gutić pozdravivši svoje sunarodnjake u domovini.

"Volim vas i dostojanstveno ću vas predstavljati", poručila je Sanda koja će se na izboru za Miss svijeta predstaviti pod rednim brojem 14. Najljepša djevojka bira se 28. septembra u Jakarti.