Moda i ljepota
0

Miss Hrvatske: Poslali su me u Indoneziju kao pepeljugu, Miss BiH mi je pomagala

Klix.ba
Lana Gržetić
Lana Gržetić
Riječanka Lana Gržetić predstavljala je Hrvatsku na izboru za Miss svijeta u Indoneziji. Taj događaj bi trebao biti nešto čime bi se 18-godišnjakinja ponosila i o čemu bi pričala svojim prijateljima i rodbini, međutim njeno iskustvo je posve drugačije. Dobila je jednu haljinu i jeftinu avionsku kartu do Indonezije, a onda je prepuštena sama sebi.

Lana Gržetić je izabrana za Miss Hrvatske šest dana prije nego je sjela na avion za Indoneziju. Iz direkcije Miss Hrvatske čiju licencu drži Boris Geršak kupili su joj najjeftiniju kartu iz Venecije do Denpasara na Baliju, i to je bilo to. Prepustili su učenici četvrtog razreda srednje škole da se snalazi kako zna i umije.

"Loša organizacija počela je i prije jer su mi osigurali samo jednu haljinu i jedne cipele i rekli da valjda i sama imam haljinu koju bih ponijela. Najbolje od svega je što sam kao nagradu dobila peškir i kremu. Poslije sam pročitala da su mi dali 35.000 kuna vrijedne nagrade i bilo mi je smiješno", ispričala je Lana za Jutarnji.hr.

Miss Hrvatske nije imala sponzora, a na aerodromu je morala platiti 450 eura za višak prtljaga.

"Djevojke su imale po sedam kofera, a ja dva i to s haljinama koje sam posudila. Missice Venezuele i Grčke imale su haljine do poda i na doručku, Miss Libanona 20.000 eura za trošenje u Prada dućanima, a sve su imale snimljene filmove kojima se predstavljaju njihove zemlje te osigurane ulaznice za izbor za svoje najbliže. Sreća je što mi je cimerica bila Miss BiH Sanda GUtić, koja je imala gomilu odjeće s kojom sam je razmjenjivala", rekla je Lana.

Miss Brazila dobila je i plastične operacije koje je željela jer se direkcija pobrinula da što bolje predstavi svoju zemlju. Ušla je u prvih pet. Hrvatskoj miss dali su i lentu loše kvalitete pa su je sve ostale pitale da li dolazi iz jako siromašne zemlje.

No Lana je istakla da bi se opet prijavila jer joj je usprkos tome što se osjećala kao pepeljuga bilo odlično, upoznala je mnogo ljudi i vidjela prekrasan Bali.

U Hrvatsku se vraća u haljini Miss BiH Sande Gutić.

Podsjetimo, izbor za Miss je održan 28. septembra, a pobijedila je Filipinka Megan Young.