Moda i ljepota
58

Mina Islamagić iz Ključa potpisala ugovor za modnu agenciju iz Londona

Klix.ba
(Foto: Facebook)
Mina Islamagić, 20-godišnja manekenka iz Ključa je ovih dana potpisala ugovor za modnu agenciju "Jade Models" sa sjedištem u Londonu, koja će biti njena matična kuća u sljedeće tri godine.

Jademodels je modna agencija osnovana 2005. godine u Beču, a od 2014. godine njeno je glavno sjedište u Londonu. Agencija ima sjedište i na Mallorci (Španija).

Ova agencija modelima pomaže da dobiju poslove u poznatim modnim destinacijama kao što su New York, Milan, Pariz, Šangaj, London, New Delhi, Istanbul itd, te suradnju sa brendovima kao što su Armani, Versace, Dior, Louis Vuitton, Wolfgang Joop, Victoria Beckham, Chanel, Guess i mnogi drugi.

Djevojke bivaju bukirane za neke od važnijih modnih događaja kao što su sve veće sedmice mode - New York Fashionweek, Milan Fashionweek, Paris Fashionweek, Istanbul Fashionweek, Berlin Fashionweek, Shanghai Fashionweek, Beijing Fashionweek itd.

Mina Islamagić je završna godina srednje Medicinske škole, gdje se školuje za medicinsku tehničarku. Oko devet godina je trenirala odbojku, te je imala priliku igrati za Prvu ligu Bosne i Hercegovine. Završila je nižu muzičku školu i svira klavir.

Manekenstvom se bavi već nekoliko godina, a svoje prve korake na modnoj pisti napravila je sa 12 godina u svom rodnom gradu Ključu. Nekoliko godina je zbog školovanja pauzirala s manekenstvom, a početkom ove godine se prijavila na Izbor za Miss UKS-a gdje je osvojila titulu prve pratilje i plasirala se na Izbor za Miss Federacije BIH.

Svoj prvi book radila je za vrijeme Nivea Fashion Week u Sarajevu prošle godine, a dosad je nosila kreacije Lucije Vrcić i Istoka Bratića.