|

Lijepa Iman Karović kao Miss turizma predstavlja BiH na svjetskom takmičenju u Maleziji

Lijepa Iman Karović kao Miss turizma predstavlja BiH na svjetskom takmičenju u Maleziji
248
Klix.ba
11.12.2015. u 22:30
59
komentara
248

dijeljenja
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Iman Karović, 18-godišnja učenica četvrtog razreda Treće gimnazije u Sarajevu, nova je Miss turizma Bosne i Hercegovine, koja će našu zemlju predstavljati na takmičenju za Miss svijeta 21. decembra u Kuala Lumpuru u Maleziji.
Na izbor za Miss turizma Iman se prijavila na prijedlog bh. manekenke Džejle Glavović Očuz. Za Klix.ba kaže kako joj je velika čast predstavljati BiH na svjetskom takmičenju, te predstaviti turističke ljepote i bogatstva koje posjeduje naša zemlja.

"Kao Miss turizma BiH trudit ću se na najbolji način prikazati sve ono što čini Bosnu i Hercegovinu lijepom državom, kako bi oni koji saznaju za našu zemlju imali divnu sliku o njoj samoj, kao i o ljudima i narodu koji u njoj živi", kaže Iman.

Takmičenje za Miss svijeta se održava 31. decembra u Kuala Lumpuru i pobjednica se proglašava tačno u ponoć.

Iman se za takmičenje priprema posljednjih mjesec dana uz pomoć Džejle Glavović Oćuz i Jasne Burko, a u Maleziju putuje 12. decembra.

"Na izborima ljepote poput ovog ljepota nije jedini faktor na koji se obraća pažnja. Nas posmatraju stalno, vrlo je bitan naš način ponašanja, ophođenje prema drugim takmičarkama, škola koju smo završile, koliko jezika govorimo, da li smo se bavile humanitarnim radom i sl. Traži se djevojka koja mora biti vrijedna titule koju nosi i koja će tu titulu na dostojanstven način nositi, te biti kompetentna da obavi sve zadatke koje pobjednica dobija", pojašnjava Iman.

U sklopu izbora za Miss turizma djevojke će proći kroz različite vrste takmičenja, kao što su sportsko takmičenje te talent takmičenje u okviru kojeg je naša predstavnica odabrala pjevanje.

Djevojke će se jednu noć predstaviti u narodnim nošnjama svojih zemalja, a Iman je odabrala gradsku sarajevsku nošnju iz R.K.U.D. "Proleter".

U finalnoj noći, u kojoj slijedi predstavljanje u večernjim haljinama, njenu je za ovu priliku specijalno dizajnirala Belma Tvico Stambol.

U razgovoru za Klix.ba Iman kaže kako se čitavog svog života bavila nekim dodatnim aktivnostima: pohađala je časove baleta, ali se bavila i drugim vrstama plesa, išla u muzičku školu, pjevala u raznim horovima. Sada je svoje vrijeme, kada su u pitanju slobodne aktivnosti, posvetila modelingu, čak i pisanju bloga posljednjih mjeseci.

"Modeling je nešto čime sam htjela da se bavim cijeli život. Odrastala sam posmatrajući modele i željela sam jednog dana biti poput njih. Ozbiljno sam o tome počela razmišljati tek na kraju osnovne škole, ali sam se upustila u taj svijet tek prije dva mjeseca. S obzirom na to da sam još nova u svemu ovome, nisam imala priliku steći neko veliko iskustvo, ali sam u posljednjim mjesecima radila nekoliko revija i imala nekoliko shootinga, što je za početak lijep uspjeh", kaže ova djevojka i dodaje kako ovaj posao nije jednostavan kao što se čini, te kako je djevojkama koje se žele ostvariti u polju manekenstva i modelinga potrebno mnogo odricanja i zalaganja.
Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...