{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mediteranska kuhinja smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti

S
11.10.2006. u 10:00
0
0
Mediteranska kuhinja smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti
0
Mediteranska kuhinja smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti
Prema članku u medicinskom magazinu Archives of Neurology, mediteranska kuhinja koja je bogata voćem, povrćem, maslinovim uljem te manjim količinama crvenog mesa smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Veza između mediteranske kuhinje i nižeg rizika od ove bolesti opstala je i kada su istraživači uzeli u obzir da li ispitanici boluju od neke vaskularne bolesti, poput moždanog udara, srčanih bolesti i dijabetesa.

Mediteranska kuhinja sadrži velike količine voća, povrća, leguma, žitarica, ribe, umjerene količine aklohola i niže količine crvenog mesa i mliječnih proizvoda. Ovakva ishrana povezana je sa opadanjem rizika kod neoliko drugih bolesti i rizičnih faktora poput raka, pretilosti, visokog kolesterola, visokog krvnog pritiska, problematičnog procesiranja glukoze koje vodi ka dijabetesu, i u krajnjem slučaju smrti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: