Fashion Week u Milanu
26

Manekenka izazvala pomutnju zbog sličnosti s Bellom Hadid: Mnogi bili uvjereni da je ona na reviji

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Britanska manekenka Dalton Dubois privukla je pažnju pojavivši se na nedavnoj reviji brenda Diesel u Milanu zbog nevjerovatne sličnosti s Bellom Hadid.

Bella Hadid nedavno se kampanjom za Marca Jacobsa vratila modelingu nakon što je prošla kroz liječenje od lajmske bolesti zbog čega se povukla iz javnosti kako bi se fokusirala na zdravlje.

Uzevši u obzir da nije najavila povratak na piste, mnogi su se iznenadili kad im se činilo da je 26-godišnjakinja prošetala pistom na Milanskoj sedmici mode.

Iznenađujući posjetitelje na Dieselovoj prezentaciji za proljeće/ljeto 2024., mnogi su u manekenki koja se na modnoj pisti pojavila u crnoj odjeći s blagom šminkom vidjeli najmlađu sestru Hadid.

Neki mediji prenijeli su da je upravo ona bila u Milanu, ali ipak manekenka koja je zatvorila Dieselovu reviju za proljeće 2024. u Milanu nije Bella, već Dalton Dubois.

Dalton je izazvala pometnju na društvenim mrežama gdje su korisnici pokušavali analizom snimaka i fotografija zaključiti je li to zaista Bella.

Ipak, naposljetku je objavljeno da se radi o Dubois, londonskoj manekenki koja je debitovala na Fashion Weeku noseći Burberry 2022. godine prije nego što je nosila revije za Acne Studios , Alexander McQueen i Givenchy tokom jesenje sezone 2023. godine.

Manekenka je odjednom postala zvijezda na društvenim mrežama zbog sličnosti s popularnijom kolegicom, a prethodno su joj ispod fotografija mnogi ukazivali da podsjeća na Hadid.