{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manekenka Ema Golijanin pozirala za Sarajevo-x.com: "Nestrpljivost je moja mana"

S
8.2.2012. u 20:59
0
1
Manekenka Ema Golijanin pozirala za Sarajevo-x.com: "Nestrpljivost je moja mana"
0
Manekenka Ema Golijanin pozirala za Sarajevo-x.com: "Nestrpljivost je moja mana"
Dvadesetogodišnja manekenka Ema Golijanin iz Sarajeva je prošle godine predstavljala našu zemlju na svjetskom izboru Miss planete Zemlje, što joj je otvorilo mnoga vrata. Editorijal s Emom napravili smo u hotelu Bristol u Sarajevu.
Trenutno je Ema, zajedno sa Majom Žuržulović, angažirana kao koreografkinja i PR menadžer na projektu Kryloan za Miss planete Zemlje 2012, a za nekoliko dana napušta Sarajevo i nekoliko mjeseci će biti na putu zbog poslova za koje je angažovana u Maroku, Milanu i Istanbulu. Lijepa Ema se modelingom bavi već tri godine, a na jesen ove godine namjerava upisati Filozofski fakultet i posvetiti se malo više svom obrazovanju.

Već si radila neke revije u inozemstvu, a slijede i nove. Možeš li nam reći više o tome?

Nosila sam mnoge revije, kako na domaćoj, tako i na svjetskoj modnoj sceni. Imala sam priliku da nosim i revije svjetski poznatih dizajnera od kojih je najzapaženiji Zuhair Murad, a nedavno sam boravila u Dubaiju gdje sam snimila nekoliko kataloga i imala priliku upoznati jednu od mojih omiljenih dizajnerica Vivienne Westwood, čiju sam reviju pogledala. Zbog odlaska na svjetski izbor za Miss planete Zemlje napravila sam kraću pauzu u modelingu, ali za nekoliko dana napuštam Sarajevo i nekoliko mjeseci ću biti na putu zbog poslova za koje sam angažovana u Maroku, Milanu i Istanbulu.

Pojavila si se prošle godine u spotu Dade Čauševića, kakvi su utisci?

Dadin spot za pjesmu "Anđele sneni" snimali smo prošlu zimu na Pelješcu i moram priznati da snimanje spota nije bilo baš najugodnije iskustvo s obzirom na to da sam morala hodati bosa po pijesku i u ljetnoj haljini usred februara. Ali, Dado je prijatna osoba i drago mi je što smo imali priliku sarađivati i što sam mu pomogla da snimi spot baš onako kako je zamislio.

Bila si, dakle, i učesnica izbora za Miss planete Zemlje 2010. Možeš li nam ukratko opisati kako je to izgledalo?

Mislim da će mi odlazak u Vijetnam na svjetski izbor za Miss planete Zemlje 2010 ostati kao jedno od najljepših iskustava u životu. Bila mi je velika čast stajati pored najljepših žena svijeta, imati priliku da predstavljam svoju državu i pokažem se u najboljem mogućem svjetlu. Najbitnije što sam izvukla iz izbora, kako nacionalnog, tako i svjetskog, je iskustvo i što sam sebe izgradila kao ličnost. Dokazala sam sebi da mogu uz puno truda i volje postići sve što želim.

Šta smatraš svojim najvećim uspjehom, privatno?

Do sada su se moji najveći uspjesi bazirali na svijet mode i izbore ljepote, ali ja sam osoba koja uvijek ima novi cilj i uvijek teži ka većem uspjehu, a najvažniji cilj mi je završiti fakultet i što više se obrazovati.

Možeš li izdvojiti poneku svoju manu i vrlinu?

Moja najveća mana je brzopletost, veoma sam nestrpljiva i to me često zna koštati. A od mojih vrlina izdvojila bih ambicioznost i to da sam veoma odan prijatelj.

Koja je osoba najpoznatija u imeniku tvog mobitela?

Ima ih više, ne bih izdvajala.

S kim se najčešće družiš?

Postoji mnogo osoba s kojima volim izaći i provoditi vrijeme, ali najviše vremena provodim sa svojom najboljom prijateljicom koju poznajem od djetinjstva i sa mamom od koje sam naučila mnogo toga, jednostavno uživam u njenom društvu.

Kako zamišljaš ljetovanje iz snova, je li u stvarnosti bilo nečega makar blizu tome?

Zahvaljujući poslu kojim se bavim imala sam priliku mnogo putovati i boraviti u raznim krajevima svijeta. Moje ljetovanje iz snova bi bio odlazak na grčko ostrvo Santorini.

Šta prvo primijetiš na osobama ženskog spola, a šta na muškarcima?

Kod žena najčešće prvo primijetim šta su obukle, a kod muškaraca oči i zube.

Da li si nekad imala nemoralnu ponudu i šta misliš o takvim ponudama u svijetu manekenstva?

Nemoralnih ponuda ima u svim vrstama posla, zašto se uvijek pita samo da li ima nemoralnih ponuda u manekenstvu? Smatram da je bitno kako se žena postavi, jer ako ne drži do svog morala nije bitno kojim se poslom bavi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li vaša djeca vakcinisana?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: