Britanski Vogue
45

Madonna u 60-oj godini i dalje ima najbolje ruke u Hollywoodu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Popularna američka pjevačica Madonna u četvrtak je proslavila 60. rođendan, a brojni mediji pohvalili su njen besprijekorni fizički izgled. Britanski Vogue ovim povodom posebno se osvrnuo na dobar izgleda Madonninih ruku.

"Sretan 60. rođendan Madonna. Dok mnogi slave njeno muzičko desetljeće i ikonski modni izričaj, mi bismo željeli privući trenutak pažnje na njene ruke", piše Vogue.

Posebnu pažnju posvetili su Madonninim bicepsima za koje su naveli da su podjednako poznati koliko i sama muzička zvijezda. Naime, na internetu se nalazi masa snimaka na kojim se prikazuju vježbe za izgradnju "Madonninih ruku".

Vogue podsjeća da je američka pjevačica još prije 80-ih bila fizički aktivna kroz ples i pozorište. Nakon što je postala slavna angažovala je i fizičkog trenera Roberta Parra.

"Njen gornji dobio tijela dobio je novu dimenziju tokom ere Ray of Light, odnosno dok je snimala muzičku dramu Evitu", piše Vouge podsjećajući i na 1998. godinu kada je pjevačica u The Oprah Winfrey Showu otkrila da je zbog trudnoće prestala s vježbama ruku i trakom za trčanje.

Naravno, to nije bio razlog da se Madonna u potpunosti ulijeni pa je i za vrijeme trudnoće šest dana u sedmici vježbala jogu. Vogue navodi da je pjevačica 1999. godine prilikom podizanje jedne od četiri muzičke nagrade izgledala "kao da diže bučicu, a ne nagradu".

Na preporuku američke glumice i pjevačice Gwyneth Paltrow 2002. godine Madonna je ponovo počela raditi na izgradnji mišića s trenerom za slavne osobe Tracy Anderson. Paltrow, Madonna i Anderson često su viđene zajedno kako zagrijane i oznojene izlaze s treninga.