Govori tri jezika
114

Ko je Rumy Algahtani? Prva Miss Saudijske Arabije je 27-godišnja stomatologinja i influenserka

N. C.
Rumy Algahtani (Foto: Instagram)
Rumy Algahtani (Foto: Instagram)
Saudijska Arabija će prvi put u svojoj historiji imati svoju predstavnicu na izboru za Miss svijeta 2024. godine, a ovu zemlju će predstavljati lijepa Rumy Algahtani.

Rumy Alqahtani je ime koje već nekoliko godina obilazi Bliski istok. Zahvaljujući njenom izgledu i gracioznosti, mnogi je smatraju jednom od najljepših žena na Bliskom istoku.

Rođena je u Rijadu 1997. godine. Ova 27-godišnja manekenka i influenserka je dobro poznato lice u modnoj industriji u Saudijskoj Arabiji. Već je osvojila titule Miss Saudijske Arabije, Miss Bliskog istoka, Miss Arab World Peace i Miss Woman (Saudijska Arabija). Ona je model, kao i influenserka.

Svojim učešćem na različitim međunarodnim takmičenjima ljepote uvjerila je ljude da se stvari zaista mijenjaju u Saudijskoj Arabiji.

Iako o životu Rumy Alqahtani nije mnogo dostupno u javnosti. Prema izvještaju arapskih medija, Rumy je diplomirala stomatologiju i osim što tečno govori engleski jezik, govori i francuski i arapski.

Dijeleći svoju sreću što je izabrana za prvu ženu koja će predstavljati Saudijsku Arabiju na Miss Universe u 71-godišnjoj historiji takmičenja, priznala je da je bila veoma uzbuđena zbog izbora ljepote.

To je veliki trenutak za ovu islamsku naciju, jer Evropljani često kritikuju Saudijsku Arabiju zbog njenih strogih propisa i zakona. Ne samo to, Saudijska Arabija se također smatra jednom od najstrožih islamskih zemalja na svijetu, jer su tamo zabranjeni filmovi i pozorišta.