Umjetnost nema granica
0

Kanađanka oslikava bajke na očnim kapcima

Sarajevo-x.com
Malo mašte i dara je savršena kombinacija za umjetnost. Toga ne manjka make-up umjetnici iz Kanade Katie Alves koja se dosjetila da nevjerovatne prizore oslikava na očnim kapcima. Čini to običnom, svakodnevnom šminkom, a njeni "radovi" su naprosto zadivljujući.

Alves na očnim kapcima svojih modela najčešće oslikava detaljne scene iz Disneyevih crtića - "Mala sirena", "Kralj lavova", "Alisa u zemlji čuda"...

Da bi oslikala jednu scenu na očnom kapku potrebno joj je do dva sata.

"Isprva sam došla na ideju da na usnama oslikam prizore koji asociraju na Noć vještica. Željela sam vidjeti da li je to moguće i kako će izgledati. Ispostavilo se mogućim i tako je sve počelo. Danas oslikavam prizore na očnim kapcima", ispričala je Alves, dodavši da koristi šminku koja se može kupiti u svim drogerijama.

"Kada sam se tek počela baiti ovim slikala sam prizore iz prirode, ali nakon što je jedna moja mušterija tražila da joj oslikam prizor iz 'Snjeguljice i sedam patuljaka' scene iz Disneyevih crtića su mi postale jako zanimljive za slikanje na kapcima", dodala je kozmetičarka iz Ontarija, prenosi Daily Mail.